Τετάρτη, Οκτωβρίου 27, 2010

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ...


... γιατί έκανα το τραγικό λάθος στο παρελθόν να χαρακτηρίσω τους Σαμαρομητρόπουλους καραγκιόζηδες. Καμία σχέση. Το δικό σου θέατρο σκιών είναι σοβαρό και αξιόπιστο. Το δικό τους είναι θέατρο πολιτικών μικροαπατεώνων.


Μήνες τώρα οι Σαμαρομητρόπουλοι μας καλούν να κάνουμε χρήση των δημοτικών εκλογών ώστε να αποδοκιμαστεί η κυβερνητική πολιτική και το μνημόνιο. Και είναι το μνημόνιο ο πυρήνας της κυβερνητικής πολιτικής γιατί η κυβέρνηση πιστεύει, δικαίως ή αδίκως θα το κρίνουν οι πολίτες, ότι μόνο μέσω του μνημονίου μπορεί να γλυτώσει την πτώχευση η χώρα.

Μήνες τώρα μας λένε να καταψηφίσουμε τους «μνημονιακούς» υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και να αποδοκιμαστεί η πολιτική του Παπανδρέου.

Ματαίως ο Παπανδρέου οριοθετούσε τις εκλογές ως αυτοδιοικητικές και μόνο, ως εκλογές για την προώθηση του Καλλικράτη. Τον λοιδόρησαν οι Σαμαρομητρόπουλοι, τον αποκάλεσαν δειλό, του είπαν ότι υπεκφεύγει για να διασώσει την κυβέρνησή του που καταστρέφει με το μνημόνιο τη χώρα και το λαό.

Από ένα σημείο και μετά η άποψη ότι οι εκλογές αυτές έχουν χαρακτήρα έντονα πολιτικό σε σχέση με την διακυβέρνηση της χώρας έγινε κυρίαρχη.

Ο Πρωθυπουργός έκανε το αυτονόητο. Δήλωσε πως αν όλοι πιστεύουν ότι στις εκλογές που έρχονται δεν ψηφίζουμε για Περιφερειάρχες και Δημάρχους αλλά για το αν πρέπει να εγκαταλειφθεί το μνημόνιο ή όχι, τότε το λόγο πρέπει να έχει ο λαός και να αποφασίσει χωρίς περιστροφές για το μέλλον του. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτή είναι η δημοκρατική λύση.

Και είδαμε από χθες την απόλυτη γελοιοποίηση, τον έσχατο εξευτελισμό των Σαμαρομητρόπουλων. Λαύροι οι εκπρόσωποι της ΝΔ κατηγορούσαν τον Παπανδρέου ότι εκβιάζει το λαό με εκλογές, ότι θέτει σε κίνδυνο τη χώρα, ότι αυτοί ΠΟΤΕ δεν έθεσαν θέμα κυβέρνησης κλπ, κλπ. Σε κατάσταση σχεδόν υστερίας ο Μητρόπουλος διαβεβαίωνε στο Μεγκα πως στόχος του δεν είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού…

Τι είδους ανθρωπάρια είναι αυτά; Τι σόι ντενεκέδες είναι αυτοί που αποκαλούν έναν πρωθυπουργό πουλημένο, υποτακτικό της τρόικα, καταστροφή για τη χώρα αλλά ορκίζονται και κλαίνε στα τηλεπαράθυρα και στα ραδιόφωνα ότι δεν θέλουν να φύγει από την εξουσία;

Τι σόι μαυρογιαλούρος είναι ο Σαμαράς όταν έχει εδώ και μήνες κάνει την αντιμνημονιακή πολιτική σημαία του και ταυτοχρόνως, σήμερα στις Βρυξέλλες, δηλώνει πόσο θερμά υποστηρίζει το μνημόνιο;

Δεν υπάρχει πολίτης σε αυτή τη χώρα που να είναι ευτυχισμένος με το μνημόνιο και τα μέτρα που έφερε. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Μακάρι να υπάρχει και όποιος τον έχει να τον παρουσιάσει. Και οι πολίτες να αποφασίσουν. Γιατί οι πολίτες πρέπει να πάρουν τις όποιες αποφάσεις και την ευθύνη για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους.

Το κακόγουστο θέατρο σκιών των Σαμαρομητρόπουλων τέλειωσε. Οι πολίτες έχουν το λόγο και η απόφασή τους είναι, πρέπει να γίνει, απολύτως σεβαστή. Αν ο λαός με την ψήφο του στις 7 Νοεμβρίου αποφασίσει ότι η πολιτική για το μνημόνιο είναι λάθος τότε πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία άμεσα να αλλάξει κυβέρνηση και να επιλεγούν εκείνοι που έχουν τις λύσεις για εξάλειψη του ελλείμματος μέσα σε ένα χρόνο…

Τόσο απλά, τόσο καθαρά.

10 σχόλια:

Asteroid είπε...

Μακάρι - αυτό έχω να πω, Αλέκο... όσο κι αν σε στενοχωρώ! Μακάρι να μιλήσει ο λαός καθαρά και να πει όχι σ' αυτή την πανικόβλητη Ελλάδα, που εκφράζεται από το Μνημόνιο... Και νάταν αποτελεσματικό, τουλάχιστον...
:-(

alzap είπε...

@steroid:
Καλημέρα. Καθόλου μα καθόλου δεν με στενοχωρείς. Το ίδιο είπε και ο Παπανδρέου. Αν το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η αυτοδιοίκηση αλλά το μνημόνιο και η κυβέρνηση υποστεί ήττα τότε να γίνουν εκλογές και να επιλέξει ο λαός την κυβέρνησή του.
Η αλήθεια είναι πάντα απλή και καθαρή.
Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις...
Να είσαι καλά.

Sidepap21 είπε...

Ας ψηφίσουμε τώρα
για αυτοδιοίκηση ...
Κι αργότερα για το μνημόνιο
αν κι αυτό θά 'πρεπε να γινότανε
πριν ένα χρόνο όταν ο πρωθυπουργός
(έμαθε ;;;) την πραγματική κατάσταση
στην οικονομία της χώρας !!!

Αναρωτιέμαι όμως μήπως ...
τα πράγματα είναι χειρότερα
απ' ότι φαίνονται από πρώτη όψη
και κάποιοι θέλουν να την κάνουν
με ελαφράπηδηματάκια όπως π.χ.
πέρισυ ο Καραμανλής !!!

Ανώνυμος είπε...

Τόσο απλά,τόσο καθαρά,ΤΟΣΟ εκβιαστικά...
(είμαι περίεργος πάτνως βρε Αλέκο,για το εάν αυτά που γράφεις τα πιστεύεις πραγματικά ή κάνεις την ιδεολογική ανάγκη,κομματικό φιλότιμο).

Την Καλησπέρα μου.

alzap είπε...

@sidepap21:
Αν πάντα πίστευες οτι οι εκλογές είναι αυτοδιοικητικές και όχι για το μνημόνιο έχεις δίκιο.

@ανωνυμος:
Γιατί εκβιαστικά; Μπορείς να επιχειρηματολογήσεις για να το καταλάβω;
Κουτοπόνηρο είναι να λες ότι είσαι κατά του μνημονίου αλλά να θέλεις να έχεις μια κυβέρνηση που το εφαρμόζει για να μην το χρεωθείς εσύ επειδή δεν έχεις εναλλακτική.
Αν έχεις διεκδικείς την κυβέρνηση και απαιτείς να φύγουν οι "μνημονιακοί" και να κυβερνήσεις εσύ.

tzina pantzaridou είπε...

Αλέκο σε ευχαριστώ για την έκφραση των σκέψεων και ιδεών σου, αποτυπώνει πλήρως την πραγματικότητα, εάν κάποιος θέλει να λέγεται ώριμος πολιτικά (όχι κομματικά, αγαπητέ ανώνυμε, διότι αν γνώριζες τον .....κομματικό Αλέκο, δεν θα έκανες το παραπάνω σχόλιο.

Τζίνα

Ανώνυμος είπε...

Στην αστικούλα σκέψη σου,μπορεί να μην υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.Μα,σκεφτόμενος έτσι(περί μονόδρομων στην κοινωνία και στην οικονομία),δεν μπορώ να αντιληφθώ που ακριβώς διαφέρεις από τους Δεξιούς-Δεξιούς,εσύ, "Σοσιαλίζοντα" Δεξιέ.

Τζίνα:
Τι εννοείτε αγαπητή μου;
Ότι ο Αλέκος περιφρουρεί αποτελεσματικά τα μικροσυνδικαλιστικά συμφέροντα του επαγγελματικού του χώρου;
(συντεχνιασμό το λέγανε αυτό παλαιότερα ή κάνω λάθος;).

alzap είπε...

@Ανώνυμος:
Αστικούλα σκέψη ε;
Χμμ..., ενδιαφέρον.
Αν και μάλλον μικροαστικούλη με χαρακτηρίζω. Ξέρεις αυτοί οι τύποι με φοβίες, αγωνία για το αύριο και τα έξοδα του παιδιού, χρέη και μικρό εισόδημα, βλέπω και big brother. Επίσης θέλω να μπορέσω κάποτε να πάω στη Νέα Υόρκη.
Καλή σου νύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να την χαρακτηρίσεις και βουκολική ακόμη!
Άλλωστε τα μεγάλα κόμματα ανέκαθεν αρέσκονταν σε κοπάδια ψηφοφόρων,δασκαλεμένα άψογα να μην ξέρουν τίποτε άλλο από το μαντρί τους.(αυτό δεν είναι και το κυρίαρχο ζητούμενό σας; Να έχετε κομματικούς οπαδούς και όχι Πολίτες...).
Τώρα για τις φοβίες του αύριο και τις καθημερινές αγωνίες,άσε να μιλήσουν άλλοι και όχι αυτοί που τις δημιουργούν,είτε με δεκαετίες κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος σε κομματικούς ημέτερους,είτε με επιλογές τύπου ΔΝΤ.

Την καλημέρα μου αγαπητέ.

Ανώνυμος είπε...

Πες μας πόσα παίρνεις ρε φίλε????