Κυριακή, Αυγούστου 22, 2010

ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Είναι ένας από τους πραγματικά σημαντικότερους εν ζωή Έλληνες διανοητές και αγωνιστές του ελληνικού αλλά και του διεθνούς αριστερού κινήματος. Λέω «πραγματικά» σημαντικότερους γιατί έχει γεμίσει ο τόπος με αυτοπροσδιοριζόμενους «επαναστάτες» της τζάμπα μαγκιάς, της σιγουριάς και της βόλεψης. Ανθρώπους υποτίθεται αντισυστημικούς που εξαρτούν και οφείλουν την ύπαρξή τους τόσο στις κομματικές γραφειοκρατίες όσο και στο ίδιο το σύστημα που δεν παραλείπει να τους χρηματοδοτεί, εμμέσως και διακριτικά για να μην «καούν», να τους διαφημίζει και να τους προβάλλει συνεχώς με τα ΜΜΕ που ελέγχει. Και ο λόγος είναι απλός. Τέτοιου είδους «επαναστάτες» αλλά και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν δεν απειλούν το σύστημα, δεν απειλούν κανένα.

Αγωνιστές όπως ο Δημήτρης Λιβιεράτος ή η αξέχαστη Έλλη Παπά είναι καταδικασμένοι στην αφάνεια.

Αν μπείτε στον κόπο να ψάξετε και να πληροφορηθείτε για τη ζωή και τη δράση του Δημήτρη Λιβιεράτου θα εκπλαγείτε για το πέπλο σιωπής που τυλίγει την ύπαρξή του. Λογικά θα περίμενε κανείς ότι κάποιο τουλάχιστον από τα κόμματα της αριστεράς θα τον είχε σημαία του αλλά και  στην καθοδήγησή του. Πώς να γίνει όμως αυτό όταν η ίδια η σκέψη και η δράση του Λιβιεράτου είναι διαχρονικά μέχρι σήμερα αληθινά ανατρεπτική, ζωντανή και επομένως απειλεί ουσιαστικά τις κατεστημένες δομές και αντιλήψεις σε αυτά τα κόμματα;

Διαβάστε αν θέλετε το άρθρο του Δημήτρη Λιβιεράτου με τίτλο:

«Αόρατος καπιταλισμός με την χορηγεία της Αριστεράς»



Διαβάστε μια προσέγγιση που είμαι σίγουρος ότι την έχετε σκεφθεί αλλά δεν την έχετε δει, και ούτε πρόκειται, πουθενά αλλού γραμμένη. Ο λόγος είναι απλός. Λέει τα πράγματα με το όνομά τους, αποκαλύπτει τη "σιωπή των αμνών"…

Δημοσιεύτηκε στο TVXS πριν λίγες εβδομάδες.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά,αλλά το τι σχέση έχεις εσύ με την Αριστερά,δεν καταλαβαίνω...

Την Καλημέρα μου.

υγ.Άσχετο:Πείτε επιτέλους στο Γιωργάκη,ότι κανείς εργαζόμενος δεν κάνει διακοπές όλο το χρόνο όπως αυτός.Μπορεί να έχει παραδώσει τη διαχείριση της εξουσίας στην Κομισιόν και στο ΔΝΤ,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να είναι στη θέση του.Έστω και ως διακοσμητικό στοιχείο-σουβενίρ ενός πράσινου,σουρεάλ "σοσιαλισμού".

alzap είπε...

@anvnymos:
Αν είναι ωραία και σου αρέσουν γιατί δεν μας λες αν συμφωνείς με το άρθρο και στείλε μας διεύθυνση και ονοματάκι για να ζητάμε πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης.
Φιλιά

ΥΣ. Μάλλον θα πρέπει να παλέψεις να βρεις κανένα σοβαρότερο επιχείρημα για να κάνεις αντιπολίτευση στον Παπανδρέου. Λέω να παλέψεις γιατί απο επιχειρήματα σε βρίσκω χλωμό.

Ανώνυμος είπε...

Εγω παντως συμφωνω με το αρθρο.
Ειρησθω εν παροδω τη μεγαλυτερη παντως ζημιά στην αριστερα στην Ελλάδα την εκαναν οιαυτοαποκαλουμενοι
αριστεροι που στην πορεια αποδειχθηκαν απλοι οπορτουνιστες.
Οσον αφορα την πρεμουρα σου να υπερασπιστεις τον γιωργακη, ασε καλυτερα, και συ χλωμος εισαι απο επιχειρηματα....Ο γιωργακης παντως μιά και ειναι γιος του Ανδρεα, με εκανε να καταλαβω τι σημαινει γενετικη ανωμαλία!!

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ δεν ειμαι παντως ο πρωτος "ανωνυμος" στον οποιο απαντησες. Περαστικος ειμουν...

alzap είπε...

@anvnymos:
Καλό ταξίδι

Ανώνυμος είπε...

Αχ αυτός ο σοσιαλισμός κατά Γιωργάκη!!!

Πλουσιόπαιδα 25χρονα με ανύπαρκτη επαγγελματική εμπειρία και προσόν μόνο το ότι σύχναζαν στον ιστιοπλοϊκό όμιλο ,γίνονται σύμβουλοι του Πρωθυπουργού με παχύτατους μισθούς.
Μητέρες υπουργών που πετούν ΜΟΝΟ με Lear-Jets και υπουργοί με εξοχικά - ανάκτορα.
Σωρηδόν σύμβουλοι στο Μαξίμου με προϋπολογισμό εκατομμυρίων, κολλητοί από τα γυμναστήρια και τις αθλοπαιδιές.
Υπουργός Παιδείας με σινιέ μαύρισμα και πανάκριβες ενδυματολογικές επιλογές, που απαξιώνει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και τα δικά της παιδιά προορίζονται για σπουδές επιπέδου στην Αμερική.
Και από την άλλη πλευρά κόσμος που πεινά, κόσμος που μένει άνεργος, κόσμος που δεν έχει ασφάλιση και κόσμος που βλέπει τους πενιχρούς μισθούς και τις ντροπιαστικές συντάξεις του να περικόπτονται για το χατίρι της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Πασοκικός σοσιαλισμός ΚΑΙ βαρβαρότητα..

stefanos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
stefanos είπε...

Τρομερό το κόμπλεξ όσων έχουν ιδιοκτησιακή αντίληψη για τον όρο "Αριστερά". Πάντως σίγουρα δεν είναι Αριστεροί αυτοί που περιχαρακώνουν την "αριστερή ενδοχώρα" και κατά συνέπεια δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους. Χρόνια πολλά στο ΠΑΣΟΚ και ευγνώμον μνήμη στο Κίνημα που πήρε από το χέρι τον απλό κοσμάκη (τον περιθωριοποιημένο, τον φακελωμένο και τον ξυπόλυτο) και από την προδοτική ήττα στον εμφύλιο, τον οδήγησε για πρώτη φορά σε μια καλύτερη και αξιοπρεπέστερη ζωή. Αυτό ήταν πραγματική Αριστερή Δράση, Αλλαγή και ουσιαστικό κοινωνικό αποτέλεσμα.
Κριτικές ευχές στο σημερινό ΠΑΣΟΚ: μπορεί και πρέπει να τα πάει καλύτερα...

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι βέβαια,πόσα περισσότερα και βαθύτερα συμπλέγματα έχετε εκεί στο Πασοκ,για να προφασίζεστε ότι εσείς είστε οι πραγματικοί Αριστεροί
(με τις Δεξιές τσέπες σας πάντα...)

Εκτιμώ ότι το σχόλιο του Stefanos,είναι στο ίδιο μήκος κύματος με το "κορυφαίο" που είχε πει ο Κατσιφάρας: "εαν δεν ήταν ο Ανδρέας,δε θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας."

Περαστικούλια σας!