Σάββατο, Ιουλίου 03, 2010

ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ;

Κοιτάζω το υπόλοιπο του λογαριασμού μου. Κοιτάζω και τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσω. Δάνεια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, μαθήματα της μικρής κλπ. Πάλι κάποια θα μείνουν απλήρωτα. Κι ας ανήκω στους τυχερούς που ΕΧΩ δουλειά. Κι ας ανήκω στους τυχερούς που ΔΕΝ έγινε περικοπή στο επίδομα άδειας. Το μηνιάτικο και το επίδομα άδειας δεν φτάνουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις και τους λογαριασμούς. Η λέξη διακοπές μόνο ως καλαμπούρι μπορεί να ηχήσει.


Σκέφτομαι τις οικογένειες που προσπαθούν να επιβιώσουν με 1000 και 1200 ευρώ. Σκέφτομαι τους άνεργους που πρέπει να τα βγάλουν πέρα με το κουτσουρεμένο επίδομα του ΟΑΕΔ.

Διαβάζω για το πόρισμα Ρακιτζή που αναφέρεται σε λογαριασμό συνδικαλιστή του Υπουργείου Πολιτισμού και της ΑΔΕΔΥ με καταθέσεις 9.000.000 ευρώ!!!

Κάποιοι φίλοι μου λένε πως πρέπει να αλλάξω νοοτροπία, πως είμαι καταθλιπτικός. Το λένε από ενδιαφέρον, με τρυφερότητα. Προσπαθώ είναι η αλήθεια. Ειδικά όταν οι άλλοι γύρω μου είναι χάλια. Καλαμπουρίζω, γελάω, ψάχνω σε κάθε τι την αστεία του πλευρά. Όσο πιο έντονη η κατάθλιψη που με πνίγει, όσο πιο λυπημένα τα βλέμματα γύρω μου τόσο πιο έντονη η διάθεσή μου να ελαφρύνω το κλίμα, να δώσω θάρρος. ‘Όταν είμαι μόνος μου μπορώ να ησυχάσω και να αποσυρθώ στη γαλήνη της θλίψης. Μπορεί αυτή η συμπεριφορά να είναι ένδειξη ψυχικής ασθένειας. Μπορεί να είναι ο προσωπικός τρόπος άμυνας και επιβίωσης. Μπορεί και τα δύο, άλλωστε ποιος ενδιαφέρεται;

Ξαναδιαβάζω την είδηση για τον λογαριασμό του συνδικαλιστή. Τον ψάχνουν λένε να δώσει εξηγήσεις και δεν τον βρίσκουν…

Τηλεφώνησα σε φίλη που δουλεύει στο υπουργείο. Μου είπε πως ο κύριος αυτός, συνταξιούχος πια, περιφέρεται δεξιά και αριστερά και ισχυρίζεται πως τα 9.000.000 ευρώ στο λογαριασμό του δεν είναι δικά του, είναι του κόμματος. Απειλεί πως αν το κόμμα δεν τον καλύψει άμεσα θα τα ισοπεδώσει όλα δίνοντας στοιχεία και διευθύνσεις.

Μια περίεργη σιωπή καλύπτει το γεγονός. Ποιός είναι αυτός ο κύριος, έχει όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση;

Διαβάζω τις ανακοινώσεις των συνδικάτων για τα μέτρα της κυβέρνησης και μου φαίνονται κάπως υποκριτικές, μοιάζουν να μην πατάνε στο έδαφος. Γιατί περίμενα να συνοδεύονται από οργή και ανακοινώσεις για τον συνάδελφο και τον λογαριασμό του.

Γιατί περίμενα από την ΑΔΕΔΥ να ζητήσει ΠΡΩΤΗ και άμεσα την παρέμβαση των θεσμικά αρμόδιων οργάνων  και τον έλεγχο. Γιατί περίμενα και περιμένω από τις κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις  να θέσουν στην διάθεση των εργαζομένων που εκπροσωπούν τα στοιχεία για την οικονομική  κατάσταση και  κυρίως το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ  των μελών των διοικήσεων. Με όποιον τρόπο είναι πρόσφορος, ας τον βρουν, ας τον βρούμε.

Όσοι, με όποιο τρόπο, εκπροσωπούν εργαζόμενους δεν μπορούν να οχυρώνονται πίσω από προσωπικά δεδομένα που αφορούν σε εισροές χρημάτων στους λογαριασμούς τους πέραν των μισθών τους.


Ζητάω πολλά;



ΥΓ. Και επειδή κάποιοι, ακόμα,  ισχυρίζονται πως δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται τους παραπέμπω στον ΙΟ και στα ερωτήματα που έθεσε σε ανύποπτο χρόνο ο σύντροφος με όλη τη σημασία της λέξης Περικλής Κοροβέσης...

7 σχόλια:

javapapo είπε...

σωστός!!!

Ανώνυμος είπε...

Λέγεται Νικόλαος Αποστολόπουλος και είναι μεγαλοσυνδικαλιστής της ΝΔ στο Υπουργείο

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη...Κανελλόπουλος

ένας φίλος είπε...

Δεν θα διαφωνήσω καθόλου μαζί σου όσον αφορά στη απαράδεκτη στάση των εργατοπατέρων που σιωπούν για να καλύψουν τον όποιο κακώς εννοούμενο συνάδελφο τους.

Όμως εγώ θέλω να σε ρωτήσω, εσύ γιατί κάνεις ακριβώς το ίδιο με αυτούς που καταγγέλεις; Γιατί σιωπάς μπροστά σε αυτή την νεοφιλελεύθερη καταιγίδα της Κυβερνησης του Γιωργου εναντιον των εργαζομένων. Εναντίον της εργασίας; Εναντίον του αξιοπρεπούς μεροκάματου;
Γιατί σιώπησες για την καταπτυστη στάση του Γιώργου για το ρεσάλτο των Ισραηλινών στο στόλο ελευθερίας;

Τον στήριξες, είσαι όμως έντιμος άνθρωπος, το αναγνωρίζεις ιδιωτικά ότι έκανες λάθος. Εσύ γιατί σιωπάς;

Όταν απαντήσεις, όσο δημόσια θα θέλαμε όλοι να καταγγείλουν οι συνδικαλιστικοί φορείς αυτό το λαμόγιο, τότε και μόνο τότε θα δικαιούσαι να ρωτάς αν ζητάς πολλά.

alzap είπε...

@APOSTOLOPOULOS:
Καλημέρα.

@Ανωνυμος:
Σωστά.

@ανωνυμος:
"... εσύ γιατί κάνεις ακριβώς το ίδιο με αυτούς που καταγγέλεις;"
Ο δικός μου τραπεζικός λογαριασμός είναι μόνο ένας, μπαίνει μέσα μόνο ο μισθός μου και συνήθως είναι άδειος.


"...Γιατί σιώπησες για την καταπτυστη στάση του Γιώργου για το ρεσάλτο των Ισραηλινών στο στόλο ελευθερίας;"

Πριν απο όλα δεν είδα καμμία κατάπτυστη στάση. Αντιθέτως! Αν σε βοηθάει ρίξε μια ματιά στις ανακοινώσεις των Παλαιστινίων, αλλά και του Χριστόφια. Ίσως καταλάβεις μερικά πράγματα.

Όσο για τα μέτρα κάνω αυτό που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι της χώρας. Διαμαρτύρομαι, απεργώ, διαδηλώνω. Το κάνω δημόσια, φανερά και έντονα. Οι συνάδελφοί μ ου στη δουλειά μου το ξέρουν, με βλέπουν, με ακούνε. Δεν παραλείπω επίσης να αναδεικνύω τους υπεύθυνους για την χρεοκοπία της χώρας, αυτούς που με την πολιτική τους μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού. Κι αυτός όπως νομίζω ξέρεις δεν είναι ο Γιώργος.

Τέλος θα σε παρακαλούσα να κατανοήσεις ότι εδώ και δεκαετίες έχω παλέψει σκληρά για να έχουν το δικαίωμα όλοι αλλά και εγώ να ρωτάνε ότι θέλουν, όποτε θέλουν, με όποιον τρόπο θέλουν.

Επομένως το κουτσαβάκικο στυλάκι "δεν δικαιούσαι δια να..." εδω δεν έχει τύχη.
Καλή σου νύχτα.

Αθανασία είπε...

Ε,εμ καλησπέρα Αλέκο μου...εμ,λυπάμαι πολύ που θα στο πώ...αλλά ναί ζητάς πολλάς...πάααρα πολλά μάλιστα!ζητάς πολλά που για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι,απλώς ακατώρθοτα...εδώ ΔΕΝ έχουν πιάσει άλλους κ άλλους που έχουν,'αλωνίσει'στη κυριολεξία τα ταμεία του δημοσίου,του κράτους,της πολιτείας κ έχουν κάνει τρελλές υπεξαιρέσεις,χρημάτων θα πιάσουν αυτό τον κύριο???...καλέ μου...κοίτα πάρτο επιτέλους απόφαση ότι το σύστημα,(κ κυρίως αυτό που θα πρεπε,να αποδίδει δικαιοσύνη)..το δικαστικό της Ελλάδος είναι σάπιο...και άχρηστο κ όσοι το εκπρωσοπούν,ανίκανοι κ ηλίθιοι....κ διεφθαρμένοι...ε,κ... έννοια σου στο τέλος,θα καταλήξουμε όλοι να παίρνουμε Prozac,Zanax,Remeron και συμμαζέυεται..όλοι λίγο πολύ,μιά τάση πρός αυτοκτονία-κατάθλιψη την έχουμε..μη νομίζεις δεν είσαι,ο μόνος!!εάν βέβαια δε καταλήξουμε,να μας δέσουν ομαδικά με το ωραίο,άσπρο ζακετάκι που δένει,πίσω..!!κ να μας μεταφέρουν κατά χιλιάδες στα ψυχιατρία της πόλης στο τέλος με αυτά που ακούμε κ βλέπουμε κάθε μέρα...!!..καλησπέρες...

Αθανασία είπε...

κ δε συμμαζέυεται σόρρυ...