Δευτέρα, Μαΐου 10, 2010

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΛΙΓΟ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ...

Όποιος είδε τον Πρετεντέρη και την Τρέμη σήμερα και είδε τη χολή και τη βιασύνη τους να "ξεπετάξουν" την είδηση για την εμπλοκή του ΔΝΤ και στο νέο μηχανισμό της ΕΕ  κατάλαβε και περιμένει…

Όποιος είδε κάποιους τεράστιους τίτλους στις εφημερίδες σήμερα επίσης κατάλαβε και περιμένει…


Όποιος τέλος κόβει βόλτες στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες μπορεί να περιμένει ότι είναι λογικό επόμενο:

1) Όσοι τον τελευταίο καιρό έγραφαν για χούντες, για υποτέλεια, για την Ελλάδα που διασύρεται ως μοναδικό θύμα ενός μηχανισμού που αφορά μόνο σε αυτήν, θα γράψουν ένα μεγάλο "ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ."


2) Όσοι παριστάνουν τους δημοσιογράφους  και διαβεβαίωναν ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό της ΕΕ είναι κάτι που αφορά μόνο στην Ελλάδα και ότι σε καμμιά περίπτωση δεν αφορά σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, θα παραδεχτούν ενυπογράφως ότι είναι ΑΣΧΕΤΟΙ ή (και) ότι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ τους συμπολίτες τους ή ότι εκτελούν εντολές με στόχο την ελληνική οικονομία. Όσοι δε απο αυτούς απειλούσαν με εκτελέσεις στο ...Γουδί για τους παραπάνω λόγους θα ΚΟΨΟΥΝ μαχαίρι τις "πληρωμένες" πολιτικές αναλύσεις εναντίον της πατρίδας τους...


3) Όσοι αμφισβητούσαν τα αποτελέσματα της επίπονης και επίμονης προσπάθειας του Γιώργου Παπανδρέου όλους αυτούς τους μήνες για την δημιουργία ενός μηχανισμού προστασίας των χωρών από τους κερδοσκόπους, όσοι μας έλεγαν ότι χωρίς λόγο ταξιδεύει ο πρωθυπουργός –κάποιοι μετρούσαν και τα καύσιμα του κυβερνητικού αεροσκάφους- , θα μας πουν με την ίδια ένταση πως έκαναν λάθος.


Θα μας πουν ότι τελικά το ΣΥΝΟΛΟ των ευρωπαϊκών χωρών συμφώνησε με τον ΙΔΙΟ μηχανισμό στήριξης της ΕΕ που ενεργοποιήθηκε και στην Ελλάδα. Και θα παραδεχτούν ότι αυτός ο μηχανισμός της ΕΕ που τελικά έδωσε το πρώτο σοβαρό πλήγμα στους κερδοσκόπους στις αγορές παγκοσμίως, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών και των πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού μιας μικρής σε οικονομικά μεγέθη χώρας, του Γιώργου Παπανδρέου.


4) Η ΝΔ που καταψήφισε το νομοσχέδιο για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης ισχυριζόμενη πως είναι εξευτελιστικό για τη χώρα και πως είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης το τελευταίο εξάμηνο, ο κ. Σαμαράς που διαβεβαίωνε πως σε καμμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν θα επιβληθούν ίδιοι όροι και προύποθέσεις και εμπλοκή του ΔΝΤ, όλοι αυτοί μαζί θα παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες αποδεχόμενοι είτε την πλήρη ανικανότητά τους είτε την απόλυτη ηλιθιότητά τους.


Να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά θα συμβούν τις επόμενες ώρες…

Γιατί όλοι αυτοί οι παραπάνω είναι πρώτον πατριώτες και δεύτερον αξιοπρεπείς και θα κάνουν το καθήκον τους....

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To apokleio!

Χαρά είπε...

...και θα πετάξουν και δυο γάιδαροι... μην σου πω και 3 κουνέλια.... :-)

Ανώνυμος είπε...

Καταργηθηκε η δημοκρατια στη χωρα μας,κυβερναει μια κλικα απατεωνων ψευτων ληστων και εγκληματιων.

OSTRIA είπε...

μπραβο πεστα!!!αρκετα με την παραπληροφορηση...και οποιος λοιδωρει το Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ας κοιταξει πρωτα το χωρο του...

Δημήτρης είπε...

Περισσότερο και από το... πάθημα των δύο εφημερίδων (τους πήρε στο λαιμο της η Ρηγίλλης), δεν θα πρέπει να ξεχνάμε:
** Στις 25 Μαρτίου, ο Σαμαράς, κατ΄απαίτηση της Μέρκελ, ενημέρωσε τους δεξιούς αρχηγούς-σύνοδος του Ε.Λ.Κ-για την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο ίδιος μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι όλοι τάχθηκαν υπέρ της ευθείας και άμεσης εμπλοκής του ΔΝΤ στον μηχανισμό στηριξης, πλήν αυτού.
** Την περασμένη Πέμπτη, μετά το "όχι" της Ν.Δ στην Βουλή, η ηγεσία του Ε.Λ.Κ από τις Βρυξέλλες, έβγαλε ανακοίνωση, με την οποίαν χαρακτήριζε "παράδοξη και ακατανόητη" την στάση του αδελφού κόμματος στην Ελλάδα. Η δηλωση "πνίγηκε" από τα ελληνικά ΜΜΕ.
Ο Σαμαράς, ακολουθώντας τις εισηγήσεις των... φοβερών Φαήλων, Χρύσανθων κ.λπ, κατάφερε με μια απόφαση του να:
** Ανοίξει διάπλατα την πόρτα στον Καρατζαφέρη και τον ΛΑΟΣ να εισέλθουν στα σαλόνια της σοβαρότητας, να προσμετρώνται στις δυνάμεις της πολιτικής ευθύνης και να μετατοπισθούν από το δεξιό άκρο του φάσματος σε πιο κεντροδεξιό στασίδι.
** Έχασε το σοβαρό, αστικό, κομμάτι των συντηρητικών ψηφοφόρων.
** Αποενοχοποίησε την Ντόρα, η οποία ήταν απολύτως ταυτισμένη με την καταστροφική διαχείριση Καραμανλή. Τώρα αυτό το βάρος το επωμίζεται αποκλειστικά μόνος του, ως απολογητής της καραμανλικής λαίλαπας.
** Η απόφαση των "27", για τον μικτό μηχανισμό στήριξης,αποκαλύπτει περίτρανα την πολιτική μυωπία του. Πολύ περισσότερο που ήταν ενημερωμένος και ήξερε από πρώτο χέρι τις διαθέσεις των ομοϊδεατών του στο Λαϊκό Κόμμα.
Το συμπέρασμα, φίλε Αλέκο, είναι ένα: Δεν κάνει το παιδί, για το έργο που του ανέθεσαν οι οπαδοί της Ν.Δ.

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Όμως, φίλε Αλέκο, το γεγονός ότι ολόκληρη Ευρώπη ανοίγει διάπλατα κερκόπορτες στο ΔΝΤ δεν μειώνει κανενός τις ευθύνες για την ολέθρια αυτή ενέργεια, που μπορεί να σβήσει την Ευρώπη, όπως την ξέρουμε, όπως την ονειρεύθηκαν γενιές πριν από μας - απλώς διαχέει τις τεράστιες αυτές ευθύνες και σε άλλους, σε όλους τους σημερινούς ηγέτες, που αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και των αναγκών!

alzap είπε...

@asteroid:
Έχεις απόλυτο δίκιο για τις επιλογές της Ευρώπης. Αλλά και τους ηγέτες που βρίσκονται στο τιμόνι των ισχυροτέρων χωρών.
Άλλωστε είδες με πόσο κόπο αλλά και κόστος δημιουργήθηκε ο μηχανισμός.
Δυστυχώς...