Κυριακή, Οκτωβρίου 19, 2008

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ;

...γιατί μας λένε ότι όλο με το Βατοπαίδι ασχολούμαστε, ενώ εκείνοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, ότι εκείνοι... ξεσκίζουν τις ΗΠΑ.




Γιατί η πραγματικότητα και η ζωή καταδεικνύει τους ψευδεπίγραφους και τους αληθινούς. Επειδή καλός ο δημοσιοσχεσίτικος αντιαμερικανισμός αλλά καλύτερο είναι, που και που, να διαβάζουμε πως, ποιοί, και κυρίως να μάθουμε γιατί, στηρίζουν την κ. Μπακογιάννη και τις αμερικανοσκοπιανές και όχι του ΟΗΕ, όπως αποδεικνύεται, προτάσεις Νίμιτς.

Παραθέτω παρακάτω:
α) τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ μετά την ενημέρωση που έκανε η υπουργός εξωτερικών κ. Μπακογιάννη και β) τις θέσεις των ίδιων κομμάτων μετά τη σημερινή αποκάλυψη του ΕΘΝΟΥΣ ότι οι προτάσεις Νιμιτς ήταν προϊόν Αμερικανο-Σκοπιανής συμφωνίας και όχι του ΟΗΕ.


( 09/10/08 )
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, με την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τον ενημέρωσε για τις πρόσφατες προτάσεις Νίμιτς για το Σκοπιανό.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με τις προτάσεις μας και την υπεύθυνη στάση μας, έχουμε διαμορφώσει μια κόκκινη γραμμή, μια εθνική γραμμή: Μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση. Όχι στη διπλή ονομασία.
Οι προτάσεις Νίμιτς δεν καλύπτουν τους όρους της εθνικής κόκκινης γραμμής. Και προφανώς, λέμε όχι στη διολίσθηση σε θέματα πέραν του ονόματος, θέματα για μας απαράδεκτα.


(19/10/08)
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με τη σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» περί ανάμειξης του State Department στις διαπραγματευτικές διαδικασίες για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Αυτά τα οποία εμείς οι Έλληνες πιστεύαμε πως γίνονταν, δηλαδή πως η κυρία Rice και οι συνεργάτες της επηρέαζαν ευθέως τις προτάσεις του κ.Νimetz, αποδείχθηκαν με τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας το «Έθνος της Κυριακής». Τώρα πια αποτελούν αναμφισβήτητα γεγονότα, τα οποία προέκυψαν με την ανοχή - αν όχι και με τις ευλογίες έως ενός ορισμένου σημείου - της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την επανεξέταση της εθνικής μας στρατηγικής αποδεικνύεται έγκυρη και ακέραιη. Και ακόμη η ελληνική κυβέρνηση πρέπει αμέσως να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ.Mathew Nimetz.



(14/10/2008)
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ - Απόφαση Π.Γ. για την πρόταση Νίμιτς για την ΠΓΔΜ
Στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και τον υπεύθυνο της Πολιτικής Γραμματείας για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, για τη συνάντηση με την υπουργό εξωτερικών κ. Μπακογιάννη της οποίας αντικείμενο ήταν η τελευταία πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ κ. Νίμιτς προς τη χώρα μας και την ΠΓΔΜ όσον αφορά στην ονομασία της γείτονος χώρας.
Με βάση την πάγια θέση του ΣΥΝ για την ανάγκη λύσης αμοιβαία αποδεκτής, στη βάση μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, τονίστηκε ότι η νέα πρόταση «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και η υποχρεωτική χρήση της ονομασίας αυτής σε όλες τις διεθνείς διεργασίες είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.
Η Π.Γ. εκτίμησε ότι, με βάση το προτεινόμενο έγγραφο εργασίας, πρέπει να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση και να ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη να επιδιωχθεί η διαλεύκανση ή και βελτίωση ορισμένων πλευρών της πρότασης.
Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη να συμβάλουν όλοι, πέρα από μικροκομματικές και δικομματικές αντιπαραθέσεις, ώστε να αξιοποιηθούν οι υπαρκτές δυνατότητες για την επίλυση της διαφοράς ως προς την ονομασία της γειτονικής χώρας, με βασική επιδίωξη την καλή γειτονία και τη συνεργασία και βασικό κριτήριο τη σταθερότητα και την ειρήνη στα Βαλκάνια.
To Γραφείο Τύπου

(19/10/2008)
Δήλωση του Γ.Μπαλάφα σχετικά με την αποκάλυψη της επέμβασης των ΗΠΑ στη διαφορά Ελλάδας-ΠΓΔΜ
Ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος για την Εξωτερική Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις του ΣΥΝ, σχετικά με την αποκάλυψη της επέμβασης των ΗΠΑ στη διαφορά Ελλάδας-ΠΓΔΜ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για την υπόθεση της διαφοράς Ελλάδας-ΠΓΔΜ ως προς την ονομασία της τελευταίας.
Σήμερα διαμορφώνονται δυνατότητες, κάτω από προϋποθέσεις, να γίνει ένα ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση μιας κοινά αποδεκτής θέσης για την ονομασία της γειτονικής χώρας, μέσα από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
Με αυτά τα δεδομένα, η αποκάλυψη σήμερα της συγκεκριμένης, προ 3μήνου, επέμβασης των ΗΠΑ, έξω και πάνω από το διαπραγματευτικό πλαίσιο του ΟΗΕ, γεννά πολλά ερωτηματικά και ανησυχίες τόσο για την πορεία των αναγκαίων διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, όσο και για τα γενικότερα σχέδια των ΗΠΑ στην πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων.

Ως ΣΥΝ, υποστηρίζουμε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, με την αποκλειστική ευθύνη του ΟΗΕ, και να αξιοποιηθούν οι κατατεθειμένες προτάσεις και όλες οι δυνατότητες για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, με παράλληλη προσπάθεια από ελληνικής πλευράς για διευκρινήσεις και βελτιώσεις σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα.

Τέλος, επισημαίνουμε, για άλλη μια φορά, τα ελλείμματα διαφάνειας και υπεύθυνης ενημέρωσης από πλευράς αρμοδίων, που οδηγούν συχνά σε εμπλοκή εξωθεσμικών παραγόντων και σε παράπλευρη πληροφόρηση.
To Γραφείο Τύπου


Οι επισημάνσεις με bold δικές μου

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερος σχολιασμός.

Είναι εκπληκτικό με πόση ευκολία ξεπερνάει ο ΣΥΝ την μεθόδευση των ΗΠΑ σε βάρος της χώρας. Είναι εξοργιστικό επίσης ότι παρά το γεγονός ότι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΙΑ οι προτάσεις είναι κίβδηλες και απο τα πριν συμφωνημένες με τα ΣΚΟΠΙΑ ώστε να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, ο ΣΥΝ επιμένει να τις θεωρεί αξιοποιήσιμες.

Διαβάστε επίσης την τελευταία παράγραφο της σημερινής ανακοίνωσης του ΣΥΝ. Θαυμάστε την κομψότητα με την οποία επιχειρείται να αθωωθεί τόσο η Μπακογιάννη όσο και οι Αμερικάνοι. Ούτε ο Μητσοτάκης τέτοια χάρη...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν κουράστηκες να επαναλαμβάνεσαι;

Βαρετός κατάντησες.

alzap είπε...

Βαρέθηκες επειδή το ήξερες ή επειδή ενοχλείσαι;
Σε κάθε περίπτωση δέχομαι προτάσεις για ενδιαφέροντα θέματα.
Καλησπέρα.

Ανώνυμος είπε...

Προτιμώ τον Alzap που δεν γράφει κομματικά, αλλά πολιτικά και κοινωνικά.Προτιμώ τον Alzap που δε βλέπει μόνο συνωμοσίες κατά του "αλάθητου" παπανδρεικού πασοκ, αλλά ξεδιπλώνει την εμπειρία του από το χώρο με ωριμότητα σκέψης.
Προτιμώ τον Alzap που ξέρει να αγγίζει με ευαισθησία ένα σωρό πλευρές της ζωής.

Καλημέρα.

alzap είπε...

@ανώνυμος:
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά τεμαχισμό δεν μπορώ να δεχτώ. Ο ίδιος είμαι κάθε φορά.

Δεν καταλαβαίνω για ποιό "αλάθητο" μιλάς. Το αντίθετο μάλλον συμβαίνει τουλάχιστον εδω μέσα.
Απο την άλλη οι σχέσεις αλλά και οι απόψεις των ανθρώπων πρέπει να είναι αληθινές και να διατηρουν τις γωνίες τους όταν πρέπει. Η δική μου ζωή αλλά και η ζωή των ανθρώπων γύρω μου δεν είναι "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι"

Τέλος, για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει κάτι;