Σάββατο, Οκτωβρίου 18, 2008

ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑΓΚΟΣ




Ας κάνουν ότι θέλουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Ας είναι όσο ευγενείς και «καθως πρέπει» επιθυμούν.
Εγώ όμως δημόσιες σχέσεις με μπουρδολόγους και αποτυχημένα πολιτικά γιαπάκια δεν κάνω.
Όταν η μακακία χτυπάει κόκκινο, στον ΣΥΡΙΖΑ ακκίζονται και αισθάνονται περήφανοι. Τον έχουν αρχηγό γιατί τους εκφράζει. Είναι η ονείρωξή τους. Έτσι θα ήθελαν να είναι όταν ήταν μικροί αλλά οι συγκυρίες τους έσπρωξαν στο ΚΚΕ που δεν σηκώνει τέτοια.

Διαβάστε την σημερινή συνέντευξη του Τσίπρα στο ΒΗΜΑ.

Η επιτομή του τιποτόφρονα. Η χειρότερη εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας. Η μετεμψύχωση του Γιάγκου Πεσμαζόγλου.

Μιλάει για ανατροπές και αλλαγή συσχετισμών και αριστερά και ανάγκες της κοινωνίας και όταν του λένε να γίνει πιο συγκεκριμένος νομίζεις ότι ακούς τον Σαρκοζί.
Μιλάει για την ανατροπή των συσχετισμών και κυβέρνηση της αριστεράς, όχι της κεντροαριστεράς, και όταν τον ρωτάνε «πως;», παραπέμπει στην ώρα των «εντολών» και τα αλισιβερίσια στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τις επόμενες εκλογές. Εκεί που με μανούβρες και παζάρια θα ψάχνει συνεταίρους ευκαιριακούς για να σχηματίσει κυβέρνηση της ... αριστεράς. (Τρεχάτε χωριανοί να σώσουμε τα Χειμερινά Ανάκτορα).

Τον ρωτάνε για το 89 και απαντάει ότι δεν έχει να πει κάτι γιατί τότε ήταν μικρός, 15 χρονών, ας ρωτήσουνε τη Δαμανάκη. Έτσι απαντάει ο ηγέτης της "ανατρεπτικής αριστεράς". Εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες, πόλεμοι, χούντες, Εθνική Αντίσταση, λαϊκά κινήματα δεν υπάρχουν πριν γεννηθεί ο Αλέξης. Να τον ρωτάτε για ότι συνέβη στη χώρα και το λαό μας μόνο μετά την ενηλικίωσή του…

Λοιπόν ως εδώ! Αναφαίρετο δικαίωμα όποιου θέλει να τον υποστηρίζει. Αλλά καλά θα κάνουν να σταματήσουν να μιλάνε για αριστερά και ανατροπές με τέτοιου είδους πολιτικό λόγο.

Γιατί το καλαμπούρι έγινε κακόγουστο.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η χειρότερη εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας.
Έτσι είναι. Και άρα, παρά όσα λέει αυτός, παρά όσα λέτε εσείς στο ΠΑΣΟΚ, είστε απ'το ίδιο βαρέλι. Η δυνατότητα συνεργασίας σας είναι αντικειμενικά δεδομένη.

alzap είπε...

@ιστορικός:
Δεν ξέρω αν είμαστε απο το ίδιο βαρέλι, εγω αντικειμενικά είμαι απο μόνος μου βαρέλι.
Το ΠΑΣΟΚ πάντως, πέρα απο κάποιες άσχημες περιόδους του, δεν ήταν η χειρότερη εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας.
Στο μέτρο όμως που σοβαρευτούν και φύγουν απο την εξυπνακίστικη εκδοχή της πολιτικής, αν καταθέσουν συγκεκριμένες και πραγματικές προτάσεις για συζήτηση ίσως έχεις δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

Και πού να διαβάσεις Αλέκο, πώς απαντάει στο "ερωτηματολόγιο του Προύστ", στα σημερινά "Νέα".
Το αγόρι έχει πάρει φόρα, κι όπως έλεγε ο Μήτσος ο Βλαντάς, "η λογική του κατληφορου είναι ο πάτος". Χαίρε.

Γκιωνης είπε...

. επι τέλους κάποιοι πρέπει να αρχίσουν να μιλάνε όπως εσύ...
. επί τέλους αυτή η χωρίς όρια ανοχή όλων μας στην υπεροχή τού Αριστερού Λόγου τών φωτισμένων ( τρομάρα τους ) τής άλλης Αριστεράς, πρέπει να σταματήσει.
. Κι αν χαιρόμαστε τον Γιώργο που δεν υποβάλλει τα σέβη του στούς ιδιοκτήτες τών ΜΜΕ, το ίδιο πρέπει περήφανοι και όρθιοι να στεκόμαστε και απέναντι στο Σύριζα. Και ας το ακούσει αυτό και ο κ. Λαλιώτης από τον οποίο αν περιμέναμε κάποια παρέμβαση, δεν ήταν για το πώς θα κάνουμε κυβέρνηση με τα golden boys τού Σύριζα ! ! !

alzap είπε...

@ανώνυμος:
Έχεις δίκιο. Πήγα είδα και έμεινα!
IQ ραδικιού.
Πάρε δείγμα:

Δημοσ: -Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα.

Τσίπρας: -Δεν χωρίζω τους ανθρώπους σε άντρες και γυναίκες.

Δημοσ: Και σε μια γυναίκα;
Τσίπρας: Τη γενναιοδωρία της.

Και αυτές οι ερωτήσεις δίνονται απο τα πριν και υποτίθεται ότι το σκέφτεται πριν απαντήσει...

alzap είπε...

@γκιώνης:
Με τον Συριζα και τους ανθρώπους του εγω τουλάχιστον έχω δώσει και δίνω κοινούς αγώνες. Θέλω να συνεχίσω να το κάνω. άλλο αυτό όμως κι άλλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίζουν κάποιοι παριστάνοντας τους αμόλυντους, τους καθαρούς, τους αντιιμπεριαλιστές και αντιαμερικανούς επαναστάτες.
Έχεις δίκιο όταν λες ότι την ανοχή την εισπράττουν ως αδυναμία.

Ανώνυμος είπε...

Συντάσσομαι με τους "τιποτόφρονες".

Βρε Αλέκο, αυτός ο Πεσματζόγλου αν ζούσε θα στέκονταν αριστερά του Μάνου και του Ανδριανόπουλου.... δεν θα στέκονταν; Και σήμερα και χτες... αν και δεν είμαι σίγουρος πια αφού κατά καιρούς με μπέρδευε αυτή η πολυσυλλεκτικότητα του Κινήματος.

Εγώ πάντως με τέτοια σοσιαλδημοκρατικά μυάσματα ούτε συζήτηση δεν θα έκανα. Εξάλλου μια χαρά κυβέρνηση φτιάχνει αν θέλει το Αριστερό ΠΑΣΟΚ με το Αριστερό ΚΚΕ... χέsτους λοιπόν τους "τιποτόφρονες". Αυτοί μυαλό δεν βάζουν.

alzap είπε...

@karvouna:
Δεν θέλω να χέσω κανέναν. Παρά μόνο όσους με περισσή αλαζονία και δημοσκοπική έπαρση περιφέρονται απο κανάλι σε κανάλι και απο έντυπο σε έντυπο παριστάνοντας υποκριτικά τους άσπιλους και αμόλυντους. Τους αποκλειστικούς αντιπροσώπους της αριστεράς και της επανάστασης του life style.

(Στο ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον είδαμε και βλέπουμε τα λάθη μας. Δεν παριστάνουμε ότι δεν ξέρουμε τίποτα για το φόνο.)

Όλους αυτούς που υποκρίνονται και δεν λένε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αυτό που σκέφτονται. Γιατί αυτό που σκέφτονται είναι και συντηρητικό και παλιομοδίτικο.

Δες το ποστ για τη θέση του ΣΥΝ και του Τσίπρα για το Σκοπιανό. Διάβασε πόσο κίβδηλοι είναι οι άνθρωποι όταν μιλάνε για τον φιλοαμερικανισμό άλλων...

Ανώνυμος είπε...

Οφείλω να ομολογήσω ότι είσαι ένα κλικ πιο ψύχραιμος από πριν λίγους μήνες.

Αλλά νομίζω ότι και ο πλέον "τιποτόφρονας" της πολιτικής, το χαρτί της δημοσιότητας θα το 'παιζε ευχαρίστως.

Sinistra Radicale είπε...

Γεια σου Αλέεεκο!!!! Εσυ και η Βουλίτσα η Κεχαγιά που γράφει στα ΝΕΑ αγόρι μου!!!!!!!!! Τελικά ποιος δίνει γραμμή σε ποιόν;;;; Γιατι το να σου δίνει το κόμμα σου το καταλαβαίνω...Το κόμμα σου λογοδοτεί στην κοινωνία κλπ κλπ.....Αλλά να σου δίνει γραμμή η όλη λογική κάποιων δημοσιογράφων, ε!!!! αυτό είναι κομματάκι προβληματικό...

Υ.Γ Ήξερες ότι ο Παπανδρέου είχε κατέβει μαζί με τον Στρατάρχη Παπάγο;;;;;;;;;;;;;
Ξέρεις "άσπρος σκύλος μάυρος σκύλος, όλοι οι σκύλοι μια γενιά" που λέμε...........

alzap είπε...

Δεν την ξέρω σύντροφε τη Βουλίτσα τη Κεχαγιά. Σου έκανε κάτι;

Ναι το ξέρω για τον Παπάγο κλπ, τί σχέση έχει τώρα αυτό με το λεβέντη σας;

Ασε που μιλάς για πραγματα που ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ γιατί ο Αλέξης δεν είχε γεννηθεί ακόμα...