Τετάρτη, Οκτωβρίου 15, 2008

ΟΙ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...





Θαυμάστε ανατρεπτική αριστερά. Δείτε, με τα δικά τους λόγια, πως ευτελίζουν την έννοια «αριστερός λόγος και πράξη». Διαβάστε παλαιοκομματικές ντρίμπλες, μεταφυσικά επιχειρήματα και χειροπιαστές αντιφάσεις του κ. Αλαβάνου προκειμένου να σώσει την παραπαίουσα κυβέρνηση.
Αυτή τη λογική που θα διαβάσετε, αυτή την πολιτική γραμμή την λένε «αριστερή» και μάλιστα «ανατρεπτική».


Δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αλαβάνος σχετικά με τις διαδικασίες στη Βουλή για το Βατοπαίδι:

Απευθυνόμαστε στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Δικαιοσύνης, στον Πρόεδρο της Βουλής και τους ζητάμε να απαιτήσουν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την άμεση παράδοση του φακέλου. Ήδη ο κ. Σανιδάς είναι εκτεθειμένος. Μίλησε για παραπλανηθέντες Υπουργούς, έθεσε επόπτες στο έργο των εισαγγελέων, που ήταν έτοιμοι να στείλουν τα φάκελο στη Βουλή. Δεν έχει άλλο δρόμο παρά να δώσει το φάκελο αυτό στη Βουλή, ώστε να γίνει η αξιολόγηση και εφόσον υπάρξει εκτίμηση, από τα διάφορα κόμματα, ότι υφίστανται ποινικές ευθύνες υπουργών να προχωρήσουμε στην σύσταση «Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, για τη Διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης», αυτή που δημοσιογραφικά αναφέρεται ως προανακριτική επιτροπή, ώστε να μην δώσουμε τη δυνατότητα να παραγραφούν οι ενδεχόμενες ευθύνες μελών της Κυβέρνησης στον Ποινικό Τομέα.

(1) Μας λέει ξεκάθαρα ο κ. Αλαβάνος, το παραδέχεται, ότι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να αποφευχθεί η παραγραφή είναι η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Σε σχέση με αυτά θέλω να πω ότι, διαφωνούμε με τη στάση του ΠΑΣΟΚ να αντιπαρατεθεί η Εξεταστική με την Προανακριτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης. Και διαφωνούμε για τους εξής πολύ σοβαρούς λόγους.
Πρώτον, τα δύο κόμματα τα ενεχόμενα στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου πρέπει να σταματήσουν να ζαλίζουν και να μπερδεύουν τον κόσμο και να πάρουν μια έντιμη και καθαρή στάση με όλη την αυτοκριτική που πρέπει να γίνει.

(2) Αν κατάλαβα καλά η Προανακριτική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ μας ζαλίζει και μας μπερδεύει, σε αντίθεση με την Εξεταστική που ζητάει η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ που μας ξελαμπικάρει το μυαλό και μας (αλλά και τους εμπλεκόμενους υπουργούς) ξεμπερδεύει…


Δεύτερο, γιατί η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης εστιάζεται και περιορίζεται στη διερεύνηση του σκανδάλου μόνο σε σχέση με τις Κυβερνήσεις της Ν.Δ. με βάση τις σχετικές διατάξεις που υπάρχουν και στο Σύνταγμα για την παραγραφή για τις ποινικές ευθύνες, που ισχύει ήδη για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

(3) Αν επίσης κατάλαβα καλά η άποψη είναι ότι αφού έχουν παραγραφεί οι ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στελεχών του ΠΑΣΟΚ, είναι άδικο να διερευνήσουμε τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των μελών της Κυβέρνησης Καραμανλή που αντάλλαξαν 250 οικόπεδα με τον Ευφραίμ μέσα σε λίγους μήνες. Πιάνουμε δηλαδή τους κλέφτες επ΄αυτοφώρω και τους αφήνουμε να φύγουν γιατί εικάζουμε ότι κάποιοι άλλοι που δεν τους πιάσαμε είναι επίσης ύποπτοι… Άλλωστε: "Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχουν ευθύνες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της Προανακριτικής Επιτροπής να εξεταστούν και αυτές, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου


Τρίτο, γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνο οι ποινικές ευθύνες. Η κοινή γνώμη της χώρας μας, πρέπει να πληροφορηθεί για τις πολιτικές ευθύνες. Εφόσον υπάρχουν πολιτικές ευθύνες αυτές δεν συμπαρασύρονται από την παραγραφή στον τομέα των ποινικών ευθυνών. Αναφέρομαι και στις τρεις τελευταίες κυβερνήσεις.

(4) Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλαβάνο δεν είναι σίγουρο... ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Περιμένει τον φάκελο για να το πληροφορηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο ο Ευφραιμ είναι απατεώνας, θυμίζω ότι απόρησε πριν λίγες μέρες στην Ουρανούπολη που ο ηγούμενος δεν έχει μπει ακόμα στον Κορυδαλλό, έκανε αξιόποινες πράξεις, κακουργήματα δισεκατομμυρίων ευρώ ΜΟΝΟΣ του. Σε μια συναλλαγή ΑΠΑΤΗΣ το ένα μέρος, ο ηγούμενος είναι κακούργος αλλά οι πολιτικοί που έβαλαν επίσης την υπογραφή τους είναι αμφίβολο αν έχουν έστω και πολιτικές ευθύνες… Μήπως τελικά είναι ΣΥΡΙΖΑ ο Σανιδάς που μίλησε για παραπλανηθέντες υπουργούς;


Και τέταρτο, διότι το να ζητήσεις σήμερα άμεσα, χωρίς να έρθει ο φάκελος στη Βουλή, όπως έχεις δικαίωμα, να το κάνεις την Σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, μάλιστα σε αντιπαράθεση με την Εξεταστική Επιτροπή, αυτό οδηγεί σε μία παγίδα, η οποία τελικά θα είναι σε όφελος της Ν.Δ. Διότι το αρ. 155 παρ. 7 του Κανονισμού της Βουλής λέει ότι «αν η Βουλή αποφασίσει να μην συγκροτηθεί η Επιτροπή αυτή, δεν μπορεί να υποβληθεί νέα πρόταση άσκησης δίωξης στηριζόμενη στα ίδια πραγματικά περιστατικά». Αυτό σημαίνει ότι, ενώ μπορείς να κάνεις την πρόταση χωρίς την ύπαρξη του προανακριτικού φακέλου από τη Δικαιοσύνη, η Ν.Δ. έχει τεράστιες δυνατότητες ελιγμών, να μιλήσει για ασύστατες προτάσεις τη στιγμή, που με την παρουσία του φακέλου, ενδεχομένως αποκλείονται όλες αυτές οι δυνατότητες για τη Ν.Δ.

(5) Εδώ πια έχουμε την απόλυτη υποκρισία αλλά και ευτελισμό. Ο κ. Αλαβάνος κάνει ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ότι δύο εισαγγελείς παραιτήθηκαν μόλις χθες γιατί υπάρχουν μεθοδεύσεις και πιέσεις για να μην πάει ο φάκελος στη Βουλή. Παριστάνει πως δεν ξέρει πως οι δύο εισαγγελείς κατέδειξαν ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Με την Προανακριτική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση έχει περιθώρια ελιγμών. Σε αντίθεση φαντάζομαι με την Εξεταστική που προτείνει η ίδια η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ όπου η κυβέρνηση στριμώχνεται στο καναβάτσο και της γίνεται η μούρη κρέας…




ΥΓ. 1) Είναι βαθιά μου πεποίθηση κι ας στενοχωρηθούν μερικοί φίλοι. Δεν είναι δυνατόν απο το μπαλκόνι της Ουρανούπολης ο Αλαβάνος να ζητάει την φυλάκιση του Ευφραίμ χωρίς να έχει δεί το πόρισμα των εισαγγελέων, και ταυτόχρονα να κάνει την πάπια για τους υπουργούς και να αμφιβάλλει ακόμα και για τις πολιτικές τους ευθύνες. Πολύ περισσότερο όταν έχει ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ η επιστολή των δύο εισαγγελέων που αναφέρεται σε ποινικές ευθύνες ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!


2) Με τα πλαγιαστά γράμματα είναι οι δικές μου επισημάνσεις.

3 σχόλια:

xazopouli είπε...

Φιλε μου Αλεκο (Στάμου εννοώ, να μη μπερδευτούμε)... τα έχουμε ξαναπει αυτά... όλοι αυτοί κινούνται στους ρυθμούς των ισχυρών. Μ αυτούς έχουν υπογράψει Συμβάσεις οι άνθρωποι και εκτελούν το έργο τους.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ειναι άλλος και δεν φαίνεται. Το παιχνίδι παίζεται αλλού. και όχι στην Βουλή δυστυχώς.

Απόλυτη στήριξη στον Παπανδρέου χρειάζεται, ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, στον Γιώργο.

Εκλογές με λίστα, ξεκαθάρισμα των μαριονετων, κανείς Έλληνας πολίτης στα γραφεία των πολιτευτών για το... πατροπαράδοτο γλύψιμο.

Sinistra Radicale είπε...

Και που'σαι ακόμα...Σε λίγο θα βάλουμε και μπαντάνες στο κεφάλι, και θα αρχίσουμε το τρέξιμο.....
Κάτσε και θα δείς............

alzap είπε...

@sinistra:
Θα έχετε το λόγο σας φαντάζομαι...
Καλό τρεχαλητό.