Τετάρτη, Οκτωβρίου 08, 2008

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ...

... και παρακολουθώ, όπως οι περισσότεροι νομίζω, στις ειδήσεις την κατάρρευση τραπεζών, χρηματιστηρίων, οικονομιών. Ένα σύστημα «πυραμίδας» επινοήθηκε, στήθηκε και λειτούργησε, σε παγκόσμιο επίπεδο, από και για μια ομάδα συγκεκριμένων συμφερόντων και αεριτζήδων.




Οι εταιρείες και τα πιστωτικά ιδρύματα έφεραν βαρύγδουπα ονόματα.

Συμπεριφέρθηκαν με απληστία, χρησιμοποίησαν αλήτικες μεθόδους, ξεπέρασαν κάθε όριο. Πίσω τους βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια πολιτικοί και άνθρωποι υπεράνω υποψίας, καθηγητές, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι που δεν έχαναν ούτε μια ευκαιρία να διαφημίζουν και να επαινούν τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο της ελευθερίας κίνησης των κεφαλαίων, τον "παράδεισο" της ελεύθερης, τάχα μου, αγοράς...

Σήμερα που η φούσκα έσκασε τα μεγαλοστελέχη, οι μεγαλομέτοχοι αυτών των εταιρειών παριστάνουν τους έκπληκτους.
Λες και δεν ήξεραν ότι κερδοσκοπούσαν με αέρα σε βάρος της πραγματικής παραγωγικής βάσης, σε βάρος δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη. Δεν έχουν καν την τσίπα να συμπεριφερθούν όπως κάποτε, σε ανάλογες περιπτώσεις, οι μεγαλοαστοί. Κανείς τους δεν αυτοκτόνησε.

Παρακολουθώ στις ειδήσεις τις επιπτώσεις που έχει σήμερα, αλλά και στο εγγύς μέλλον, αυτή η κρίση. Οι ειδήσεις μας, όπως πάντα άλλωστε, αναφέρονται στο 1/3 του πλανήτη. Ευρώπη, ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία και ένα κομμάτι της Ασίας.
Όλος ο υπόλοιπος πλανήτης είναι εκτός του πεδίου ενδιαφέροντος του "πολιτισμένου" δυτικού κόσμου.

Πριν ακόμα φανερωθεί το μέγεθος της απάτης και ξεκινήσει η αναπόφευκτη κρίση,
εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι, χώρες ολόκληρες ζούσαν στον αστερισμό της πείνας, της έλλειψης νερού και στοιχειωδών υποδομών.



Αναρωτιέμαι τι θα γίνει τώρα που η ροή της, όποιας, χρηματοδότησης κατευθύνονταν σε αυτές τις χώρες και σε αυτούς τους ανθρώπους θα σταματήσει. Τι μπορούμε να περιμένουμε πέρα από την ραγδαία εξάπλωση της γενοκτονίας των αδύνατων και φτωχών στον πλανήτη;

Αναρωτιέμαι ακόμα που βρίσκονται τα ρεμάλια του νεοφιλελευθερισμού και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, οι αλήτες «διανοούμενοι», οι εξωνημένοι πολιτικοί που ορκιζόντουσαν στο όνομα της ελεύθερης αγοράς. Όλοι εκείνοι που έδειχναν το κράτος ως υπεύθυνο για όλα τα κακά. Πού είναι όλοι αυτοί;

Τώρα που τα κατάφεραν με τις απάτες τους να φέρουν την παγκόσμια οικονομία στο χείλος του γκρεμού, τώρα ανακάλυψαν τον ευεργετικό ρόλο του κράτους. Και ζητάνε από το άλλοτε σπάταλο, γι΄ αυτούς, κράτος να ξεζουμίσει τους φορολογούμενους πολίτες ώστε να καλυφθούν οι ζημιές που προκάλεσαν.

Τώρα που το κράτος γίνεται πραγματικά σπάταλο, αυτοί το αποκαλούν αναγκαίο «ρυθμιστή» αλλά και "υπεύθυνο" κοινωνικό εταίρο.

Αυτοί ήταν, αυτοί είναι, αυτοί θα παραμείνουν πάντα:
Παράσιτα, αλήτες και εγκληματίες σε μαύρες Μερσεντές.

2 σχόλια:

Matrix είπε...

Το δυσάρεστο θα είναι να "ισορροπήσουν" πάλι το σύστημα, αυτά τα κοπρόσκυλα θα έλεγα εγώ με τις μαύρες Μερσεντές παρέα με τα φιλαράκια τους (βλέπε pay roll) τους κονδυλοφόρους.

alzap είπε...

@matrix:
Αυτό προσπαθούν, να "ισορροπήσουν" το σύστημα με τα χρήματα των φορολογούμενων, αυτών δηλαδή που δεν μπορούν να έχουν offshore εταιρείες και να φοροδιαφεύγουν.