Παρασκευή, Οκτωβρίου 26, 2007

ΑΡΘΡΟ 16; ΠΑΡΤΕ ΜΠΕΝΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ...

Επειδή μου τα έχουν έχουν πρήξει ελαφρώς με την αγωνιστικότητα και την παμπάλαιη. σφοδρή αντίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου για το άρθρο 16...

Επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η μη απάντηση δεν σημαίνει οπωσδήποτε άγνοια ή αδυναμία...,

λέω σήμερα να τους δώσω ένα μικρό δείγμα του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, του θράσους και της απύθμενης πολιτικής υποκρισίας του Βενιζέλου:


Διαβάστε λοιπόν:


"Ερώτηση: Αρα υπάρχει ανάγκη κάποιων συνταγματικών αλλαγών. Ποια είναι τα σημεία εκείνα που θα μπορούσατε να συμφωνήσετε με τη ΝΔ ώστε να αναθεωρηθούν;

Απάντηση: Πάρα πολλά. Κατ' αρχήν το ΠαΣοΚ θυμάται πάρα πολύ καλά τις προτάσεις που το ίδιο είχε βάλει από το 1995-96, οι οποίες δεν προχώρησαν λόγω μη συγκέντρωσης πλειοψηφίας 180 ψήφων, όταν δεν συμφώνησαν η ΝΔ ή η ελάσσων αντιπολίτευση. Αυτές οι προτάσεις πάντα υπάρχουν, και σας ανέφερα τρία παραδείγματα.

Εγιναν επίσης πολλές προσπάθειες για μια αναλυτικότερη διατύπωση του άρθρου 24, οι οποίες κατέληξαν στο σημερινό κείμενο, γιατί δεν μπορούσε να προκύψει τίποτε άλλο το οποίο να γίνει δεκτό από τη Βουλή μέσα στο κλίμα που δημιουργείτο.

Θα μπορούσαμε επίσης να προσθέσουμε και μια διάταξη που θα προβλέπει τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών αλλά και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στα οποία θα είναι αξιοκρατική η εισαγωγή των φοιτητών και όχι με κριτήριο το εισόδημά τους και την ικανότητα καταβολής διδάκτρων. Κατά τη γνώμη μου και σήμερα είναι εφικτό κάτι τέτοιο, αλλά προκειμένου να αποφύγουμε μια κατάσταση ανοργάνωτης παρουσίας και λειτουργίας πολλών και ξένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μπορούμε και πρέπει να το τακτοποιήσουμε και ρητώς. "

Συνέντευξη του Ε Βενιζέλου στο ΒΗΜΑ στις 31/12/2005

και για τους μαζόχες:

http://www.tovima.gr/print_article.php?e=B&f=14653&m=A12&aa=1

Αυτά προς το παρόν, και μάθετε εκει στην Βαλαωρίτου ότι που και που -όταν δεν βαριόμαστε βασικά- θα παίρνετε απαντήσεις.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ακόμα και να ήταν πραγματικά ενάντια στην αναθεώρηση του 16,αυτό δεν θα τον έκανε λιγότερα τυχοδιώκτη και ματαιόδοξο.Απλώς τώρα αποδεικνύεται με ντοκουμέντα πλέον(γιατί κατά βάθος όλοι το γνωρίζαμε) οτι είναι και αναξιόπιστος.