...και θέλουν να μας τρομάξουν.
Παριστάνουν τους ανήξερους. Κάνουν πως δεν ξέρουν, πως δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν έμαθαν.
Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα με το ΔΝΤ. Το τι ακούω αυτές τις μέρες δεν λέγεται. Τι χούντες, τι κατοχή, τι ελικόπτερα που θα προσγειωθούν στο Μαξίμου, ότι θέλει ο καθένας λέει.
Παριστάνουν τους έκπληκτους. Πρώτη φορά αυτές τις μέρες ακούνε για το ΔΝΤ. Μέχρι τώρα ήξεραν την Κομισιόν, την ΕΕ.
Για τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού δεν ξέρουν κάτι. Για τις αποφάσεις που περιλαμβάνουν πακέτο δανειοδότησης από την ΕΕ με συμμετοχή του ΔΝΤ δεν έχουν ακούσει τίποτα.
Θέλουν με χίλιους τρόπους να μας πείσουν ότι η Κομισιόν είναι καλή και τρυφερή και δανειοδοτεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σε αντίθεση με το ΔΝΤ που θα μας πιεί το αίμα….
Κρύβουν την πραγματικότητα. Που λέει ότι όσα μέτρα πάρθηκαν ήταν επιταγή της ΕΕ και όχι του ΔΝΤ. Αποκρύπτουν το γεγονός πως το ΔΝΤ ΔΕΝ ζητάει πρόσθετα μέτρα. Σε αντίθεση με την ΕΕ που με κάθε τρόπο διακηρύσσει πως αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος σταθεροποίησης το 2010, θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αναθεώρηση και επέκταση των μέτρων το 2011.
Θέλουν να μας πείσουν πως ο οικονομικός εκτροχιασμός της χώρας, το ανεπανάληπτο πλιάτσικο στην οικονομία από τους γαλάζιους κουμπάρους δεν ήταν προδοσία. Προδοσία είναι η ενεργοποίηση του μηχανισμού δανειοδότησης που περιλαμβάνει τη συμμετοχή της ΕΕ και του ΔΝΤ σε αναλογία 2:1.
Ο Σαμαράς λέει όχι στο ΔΝΤ αλλά δεν μας λέει αν διαφωνεί με την απόφαση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό δανεισμού της ΕΕ. Δεν μας λέει αν πρέπει να συνεχίσει η χώρα να δανείζεται με υψηλά επιτόκια ή αν πρέπει να κάνει χρήση του μηχανισμού που της προσφέρεται. Δεν μας έχει πει ακόμα ποιοί είναι εκείνοι απο το κόμμα του που οδήγησαν τη χώρα στην σημερινή κατάσταση. Τους καλύπτει και συναγελάζεται και χαριεντίζεται μαζί τους με τρόπο ξεδιάντροπο. Κι αυτό το ονομάζει πατριωτισμό...
Ο Τσίπρας θέλει Ευρωπαϊκή λύση αλλά χωρίς τους όρους και τις προϋποθέσεις που βάζει η ΕΕ.
Το μόνο κόμμα που έχει θέση με λογική συνέπεια είναι το ΚΚΕ. Από την αρχή διακηρύσσει πως στις σημερινές συνθήκες το δίλημμα όροι από την ΕΕ ή από το ΔΝΤ είναι πλαστό και ανύπαρκτο. Επί της ουσίας μιλάμε για την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.
Το πρόβλημα επομένως είναι να δούμε γιατί φτάσαμε ως εδώ. Ποιοι είναι αυτοί οι υπεύθυνοι που σήμερα παριστάνουν τους ανήξερους και τις μωρές παρθένες. Ποιοί είναι οι εφιάλτες που αφού λεηλάτησαν την πατρίδα τολμάνε να μιλήσουν για τον κίνδυνο του ΔΝΤ...
Το πρόβλημα είναι πότε επιτέλους θα δούμε αυτούς τους υπευθύνους στο σκαμνί. Για να μην ξαναζήσουμε την ιστορία της απελευθέρωσης όταν οι δωσίλογοι, οι ταγματασφαλίτες και οι γερμανοτσολιάδες επανήλθαν στο προσκήνιο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής σαν να μην μεσολάβησε τίποτα...
Και δυστυχώς σε αυτή την κατεύθυνση δεν βλέπω να κάνει πολλά πράγματα η κυβέρνηση...
Κατι λεγεται περι εξεταστικης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες να ειναι και αυτο καμια μπαρουφα των καιρων? Αν παμε ετσι θα ξεχασομε και πως μας λενε.
Το χειμώνα ήμασταν κλειδωμένα μέσα (τα παλιά τα χρόνια). Έπρεπε να διαβάζουμε και τόσο πολλοί παράδες για χειμερινές κινηματογραφικές αίθουσες δεν υπήρχαν (άσε που κι αυτές που ήταν λιγοστές). Το καλοκαίρι όλα άλλαζαν και όσων οι μπαμπάδες είχαν κάποια «ευχέρεια» ξαμολιόντουσαν στα θερινά τα σινεμά. Ανάμεσα στους προνομιούχους κι εγώ, ως γιός αναδυόμενου μικροαστού. Το επόμενο απόγευμα, βέβαια, καβαλημένος σε κάποιον πέτρινο αυλόγυρο (στολισμένο με πρασινάδα), είχα άγραφο καθήκον να διηγηθώ στους υπόλοιπους το έργο που είχα παρακολουθήσει την προηγούμενη μέρα: με λόγια, με κινήσεις παραστατικές, και με ηχητικά εφέ! Ας πούμε, έκανα ένα ηχηρό «μπούμ» για την κανονιά, ένα «τουκτου-τουκτου-τουκτου» για τον καλπασμό των αλόγων, πλαταγίζοντας τη γλώσσα πάνω στον ουρανίσκο μου ή κάνοντας, με μισοκλεισμένα χείλη και μπόλικο στομαχικό αέρα, ένα μακρόσυρτο «φφφφ-φουουου» για τον άνεμο ή το κύμα που σκάει στα βράχια…
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φίλοι κρέμονταν από τα χείλη και τις κινήσεις των τυχερών που είχαν δει την «τάδε» ταινία με τον Τζον Γουέην ή τη «δείνα» με τον Βίκτωρ Ματσιούρ! Ήταν όλα τόσο επιτυχημένα και κυρίως η ικανότητα «αποστήθισης» των συνομήλικων φιλαράκων της γειτονιάς μου, που ενισχυόταν από την παιδικά μας φαντασία και βέβαια εξαιτίας ριμάδας της οικονομικής «ανάγκης» που βασάνιζε την οικογένεια του φίλου μου του Κώστα, του γειτονόπουλου του Στέλιου ή του Μιχάλη του «Τσέη» από την παρακάτω γειτονιά. Όλοι τους τα έβλεπαν στον ύπνο τους (και στον ξύπνιο τους) ολοζώντανα.
Εκεί που γούρλωναν τα μάτια και άφηναν την ψυχή τους να ριγεί, ήταν οι φορές που η αναμετάδοση του έργου αφορούσε το βρικόλακα τον Κρίστοφερ Λή ή τον υπερμεγέθη Κίνγκ-Κόνγκ. Η άγνοια, αφού δεν είχαν δει το φιλμ και οι τερατώδεις υπερβολές του αφηγητή, τους μετέτρεπαν σε πρόθυμους λαμπαδηφόρους των υπερβολών ανά τις ρούγες και τις γειτονιές της πόλης. Κάτι σαν και τους σημερινούς «κατατρομαγμένους» από το ΔΝΤ, που φωνασκούν και μεγεθύνουν τα πράγματα επηρεασμένοι από την παραστατική διδασκαλία της «μπάμπουσκας» του ΚΚΕ και τις επαναλαμβανόμενες «παπαριές» των δερβίσηδων του ΣΥΡΙΖΑ.
Φίλοι μου, μην τη «φάτε» όπως πριν αρκετά χρόνια ο Κώστας, ο Μιχάλης ο «Τσέης» ή ο Στέλιος…
Αυτοί ξέρουν σήμερα τις πραγματικές διαστάσεις του Κίνγκ-Κόνγκ!
Εσείς;
Θα χτίσετε το "Φόβο" σας χωρίς να γνωρίζεται ύψος, βάρος και χρώμα ματιών του μπαμπούλα σας;
Εσύ τώρα πάλι,γιατί εμμέσως(πλήν σαφώς)προσπαθείς να πλέξεις το έγκώμιο του ΔΝΤ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά,όντως διαφέρετε από τη ΝΔ...
Είστε καλύτεροι μάστορες στα ψέματα.
Η Ιστορία όμως ξέρει και σας συμπεριφέρεται κατά πως σας αξίζει:
Γλύφετε εκεί που κάποτε φτύνατε.
Κι αν δεν το γνωρίζετε εκεί στο Πασοκ,αυτό εκτός από Πολιτική Ασυνέπεια και Ιδεολογικό Φαρισαισμό,αποτελεί και Μέτρον Πολιτικού μη-Ήθους...
Κατά τα λοιπά,συνεχίστε να συνομιλείτε μεταξύ σας ευλογώντας τα γένια σας και τον πράσινο σοσιαλισμό σας,κωφεύοντας απέναντι στα προβλήματα,στην ανέχεια και στην αγανάκτηση των πολιτών.
Γιώργος.
Γειάσου Αλέκο μου...ε,ούυφ!μωρέ πας τώρα να βγάλεις,άκρη με τις ηλιθιότητες των πανιλίθιων των δημοσιογράφων??...αυτοί το χουνε σαν πάγαια τακτική,να 'τρομοκρατούν'γενικώς το κόσμο...κάθε μέρα,κάθε ώρα..αυτοί έχουν δημιουργήσει αυτό τον απίστευτο,πανικό στον κόσμο που νομίζει ότι θα,ξανάρθουν οι μέρες της κατοχής,του 1920 κ αηδίες κατσαρές...έ,άμα πιά...ΈΛΕΟΟΟΟΟΟΣ!..η ανθρωπότητα έχει περάσει κ πάλι,τέτοιου είδους ΄μάστιγες' οκ???...αλλά δε πεθάναμε!! δεν αφανιστήκαμε!!!!εδώ είμαστε υπάρχουμε ακόμη!!!...η κοινωνία κ ο κοινωνικός ιστός έχουν μηχανισμούς,'επούλωσης'των όποιων 'πλυγών'τους οκ???...κ έχουν βρεί το τρόπο να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στις όποιες κακές κ αρνητικές συνθήκες...ούυυφ! πιάαααα!ειλικρινά έχω βαρεθεί να ακούω αυτό το συνεχές μίρι-μίρι,πρωί,μεσημέρι,βράδυ...τα ίδια,τα ίδια,τα ίδια...το εμπεδώσαμε πιά....κ όσο για το ΔΝΤ ή την Ε.Ε,ε,από όπου κ να δανειστούμε τα ίδια θα ναι πιστέυω εγώ οκ?...πάλι όρους θα μας βάλουν πάλι συκεκριμένα επιτόκια,κλπ,κλπ...κανείς ΔΕ δανείζει α φι λο κε ρδώς καλέ μου όλοι κάποτε ζητάνε πίσω τα δανεισμένα τους,κ σύ πρέπει να τους τα δώσεις το οφείλεις οκ??... έτσι είναι τι να κάνουμε....στα δίνουν για λίγο μέχρι,να ορθοποδήσεις...κ μετά στα ζητάνε πίσω...καλησπέρες καλέ μου...
ΑπάντησηΔιαγραφή@Γιώργος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πλέκω το εγκώμιο κανενός.
απλώς λέω να σταματήσουν κάποιοι το κακόγουστο καλαμπούρι για την καλή κομισιον και το κακό δντ.
Καλό το παραμύθι αλλ'α δεν έχει δράκο.
Ή μήπως έχει; Τους διεθνείς και ντόπιους απατεώνες εννοώ...
Λένε ότι για τα χάλια της Ελληνικής οικονομίας φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα μπορούσε κάποιος όντως να δεχτεί αυτή τη συλλογιστική. Αλλά έχουμε κάποια γεγονότα που δεν πρέπει να διαφεύγουν σε κανένα μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Οι εθνικές εκλογές κανονικά γινόταν το φθινόπωρο του 2011.
Το ΠΑΣΟΚ με την διακηρυγμένη στάση του να καταψηφίσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα οδηγούσε έτσι κι αλλιώς σε εκλογές την χώρα στο τέλος του χειμώνα και όπως αποδείχτηκε εν μέσω δανειακής κρίσης και κερδοσκοπικών επιθέσεων προσθέτοντας σε όλα και την αβεβαιότητα της μακράς προεκλογικής περιόδου με κεντρική επιλογή του ίδιου του κου Παπανδρέου για καταστροφική αντιπολίτευση διότι δεν μπορούσε να «απορροφήσει» ακόμα μια ήττα το κόμμα του.
Την εξουσία το ΠΑΣΟΚ την διεκδίκησε με τρόπους πέρα από κάθε πολιτική ηθική που επίτασσε ένα σταθερό μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα άσχετα από το κόμμα που εξασκούσε εξουσία. Αυτό συνέβη, διότι ο πρόεδρος και τα μέλη του είχαν προσωπικές φιλοδοξίες τις οποίες ανήγαγαν σε υπέρτερη αξία έναντι του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου στο οποίο είπαν ψέματα.
Εκβίασαν τις πολιτικές εξελίξεις κατά δύο χρόνια.
Η όποια ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή θα κρινόταν αφού προσπαθούσε να πάρει εκείνη τα δάνεια και εφόσον η ίδια έδειχνε ανικανότητα οικονομικών χειρισμών οδηγούσε τελικά την χώρα στον καιάδα του ΔΝΤ.
Σήμερα και μετά από αρκετούς μήνες ανύπαρκτης διακυβέρνησης και πρωτοφανούς ανικανότητας ερχόμαστε να φορτώσουμε όλα τα κακά της χώρας σε μια κυβέρνηση που σε τελική ανάλυση δεν αφέθηκε να διαχειριστεί τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής;
Αφού όπως αποδεικνύεται οι σημερινοί κυβερνώντες εκ των πραγμάτων δεν είχαν κανένα σχέδιο και δεν είχαν καμία ικανότητα διαχείρισης της κατάστασης γιατί εκβίασαν εκλογές και δεν άφησαν τον Καραμανλή να φορτωθεί ακέραιο το πολιτικό κόστος της όποιας ανικανότητάς του και αποτυχίας του;
Έτσι κι αλλιώς ετούτοι οδηγούν την χώρα σε παράδοση της άσκησης της οικονομικής πολιτικής σε εξωεθνικά κέντρα.
Δηλαδή τι χειρότερο θα έκανε ο «ανίκανος» Καραμανλής;
Με τα σωστά μας λοιπόν καθόμαστε και ισχυριζόμαστε πως Καραμανλής φταίει για τις αμετροεπής φιλοδοξίες της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και στοχοποίησης της χώρας μας από κάθε είδους κερδοσκόπους οδήγησε την χώρα σε πολιτική κρίση -είτε όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα τον Οκτώβριο είτε στην ακόμα χειρότερη εκδοχή τον Μάρτιο- με τις δικές της τις πολιτικές επιλογές που δεν είχαν προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία.
Ας σκεφτούμε τα όσα έγιναν πρόσφατα και ας βγάλουμε συμπεράσματα μακριά από κομματικές παρωπίδες.
Ελευθέριος Β.
Αλέκο, ο Σαμαράς "ξεχνά" το κλίμα που αντιμετώπισε στην συνοδο του Λαϊκού Κόμματος (Ευρωπαϊκή Δεξιά), στις 24 Μαρτίου και στην οποίαν κατ΄απαίτηση της Μέρκελ ήταν ο βασικός εισηγητής για το ελληνικό πρόβλημα.Όταν βγήκε από την αιθουσα, στις Βρυξέλλες, είπε στους δημοσιογράφους, ότι ήταν ο μόνος που υποστήριξε ότι δεν έπρεπε το ΔΝΤ να εμπλακεί στον μηχανισμό στήριξης. ΟΛΟΙ οι άλλοι Δεξιοί τάχθηκαν αναφανδόν ΥΠΕΡ της συμμετοχής του Ταμείου. Όσο κι καμώνεται ότι το ξεχνάει, υπάρχουν οι δηλώσεις του εκείνης της ημέρας και τα σχετικά τηλεοπτικά αποσπάσματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ΔΝΤ μετέχει του μηχανισμού κατόπιν της επίμονης απαίτησης της Μέρκελ, η οποία είναι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ή θα υποχρεωθεί να κηρύξει στάση πληρωμών, ζητώντας επαναδιαπραγμάτευση χρεών. Εάν αυτό συμβεί, ο μόνος διεθνής οργανισμός που έχει την απόλυτη νομιμοποίηση να διαμεσολαβεί μεταξύ πιστωτών και χρεοκοπημένης χώρας, είναι το ΔΝΤ. Από την ίδρυση του-το 1945 με τις συμφωνίες στο Μπρέτον Γούντς των ΗΠΑ- το ΔΝΤ έχει περιβληθεί με εκείνο το διεθνές καθεστώς, που το αναγορεύει σε ΜΟΝΑΔΙΚΟ διαμεσολαβητή. Αυτόν τον ρόλο ούτε η Ε.Επιτροπή, ούτε η Ε.Κ.Τ, ούτε η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να παίξει.
Το μείζον δεν είναι λοιπόν, η συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης, αλλά η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από εμάς, για να μην χρειασθεί να πάμε σε ελεγχόμενη χρεοκοπία. Στην περίπτωση αυτή, η πραγματική εξουσία θα μεταβιβασθεί στους αξιωματούχους του Ταμείου, με την ελληνική κυβέρνηση σε ρόλο τμηματάρχη Υπουργείου. Όπως ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα από το 1898 έως το 1960, με μικρά- λόγω πολέμων και κατοχής-διαλείμματα.
Φθάσαμε λοιπόν, στο σημείο μηδέν και η επιλογή είναι μία και μόνη: Σώζουμε την πατρίδα ή την διατηρούμε ως ανάμνηση στην καρδιά μας, μεταναστεύοντας;
Έρρωσθε, αγαπητέ.
τα βλέπω όλα πράσινα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα λίγη τσίπα δεν έχετε άθλιοι χειροκροτητές του αθλιεστατου Φορεστ Γκαμπ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίγη τσίπα ρε γαμώτο...