Τρίτη, Απριλίου 01, 2008

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΒΟΗΘΗΣΤΕ! ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ..

... σας παρακαλώ διαδώστε παντού την φασιστική ενέργεια του Διοικητή της ΑΤΕ, γνωστού και μή εξαιρετέου, (κάρτες, ομόλογα κλπ), κ.Μηλιάκου.

Είναι πρωτοφανές, όχι μόνο για τη χώρα μας, να εμποδίζεται η επικοινωνία σωματείου με τα μέλη του.

Κύριε Καραμανλή, δικός σας ο κουμπάρος κ. Μηλιάκος. Ολη δική σας η κατρακύλα και η ξεφτίλα...

Το σωματείο προσφεύγει στον εισαγγελέα ζητώντας την άμεση παρέμβασή του αλλά και την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Παραθέτω την ανακοίνωση του ΣΕΑΤΕ αλλά και την επιστολή του Συλλόγου προς τον Διοκητή της ΑΤΕ:





ΣΕΑΤΕ
Αμερικής 10, Τηλ: 210-3615.764, 210-3631.615, – Fax : 210-3605.967, 210-36.05.968

Αθήνα, 1 Απριλίου 2008

Συνάδελφοι,

Την αντιπαράθεσή του με το σ.κ. και το Σύλλογο Εργαζομένων ΑΤΕ, οδηγεί στα άκρα, ο Διοικητής κ. Μηλιάκος, κόβοντας, από σήμερα 1-4-2008, από το δίκτυο της Τράπεζας, (INTRANET), τις ενημερωτικές ιστοσελίδες του Σωματείου, καθώς κι εκείνες των Συνδικαλιστικών Παρατάξεων, οι οποίες φιλοξενούνται στον ίδιο κόμβο.

Πρόκειται για ενέργεια που πλήττει ευθέως την άσκηση της συνδικαλιστικής δράσης στο χώρο, η οποία μόνο με τις πρακτικές λογοκρισίας παλαιότερων, αλήστου μνήμης, εποχών, μπορούμε να τη συγκρίνουμε !

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αυτή ενέργεια της Διοίκησης της ΑΤΕ, ζητάμε την άμεση ανάκλησή της και καλούμε τις υπερκείμενες συνδικαλιστικές οργανώσεις να παρέμβουν, καθώς το ζήτημα αφορά στην ελευθερία της άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας.

Για το σοβαρότατο ζήτημα που ανέκυψε, ενημερώνουμε τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές, ενώ ξεκινήσαμε τις διαδικασίες άμεσης προσφυγής στη Δικαιοσύνη, για παραβίαση των διατάξεων του Νόμου 1264/82, που αναφέρονται στη διευκόλυνση, από τον εργοδότη, της συνδικαλιστικής δραστηριότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι ιστοσελίδες, που φιλοξενούνται στο PORTAL www.seate.gr, είναι επώνυμες και φυσικά κάθε άποψη, που εκφράζεται, μπορεί και ν’ αντικρουστεί και να ελεγχθεί και ως προς τη βασιμότητά της και ως προς τη νομιμότητά της.

Το Δ.Σ. του ΣΕΑΤΕ συνεδριάζει αύριο το πρωί…

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Τ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ. ΑΜΟΥΝΤΖΙΑΣ ΒΑΣ. ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ







ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α. Τ. Ε.
Οδός Αμερικής 10 - 106 71 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 3615764 - 3631615 - FAX 3605968
Αριθ.Πρωτ. 70 Αθήνα 1.4.2008

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
κ. ΔΗΜ. ΜΗΛΙΑΚΟ
ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΑΤΕbank
ΕΝΤΑΥΘΑ

Κύριε Διοικητά,

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες μας ενημέρωσαν, ότι με εντολή σας διακόπηκε η πρόσβαση των εργαζομένων στην ΑΤΕ στο site του Συλλόγου.

Θεωρούμε την ενέργεια αυτή, πέρα από αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική, παράνομη και καταχρηστική.

Σας καλούμε να αποκαταστήσετε άμεσα την απρόσκοπτη επαφή του ΣΕΑΤΕ με τους εργαζόμενους. Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματά μας. Όχι μόνον ως εργαζόμενοι στην ΑΤΕ αλλά και ως ΄Ελληνες πολίτες.


ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ε.Α.Τ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ. ΑΜΟΥΝΤΖΙΑΣ ΒΑΣ. ΜΠΕΡΕΔΗΜΑΣ


ΥΓ: Επειδή κάποιοι τηλεφωνήσατε και ρωτήσατε. Δυστυχώς ΔΕΝ είναι πρωταπριλιάτικο.
Προσωπικά κάνω καλαμπούρια με πολλά θέματα, ποτέ όμως με τις δημοκρατικές ελευθερίες...

21 σχόλια:

V for Vlamenoi ;) είπε...

Στο εταιρικό του δίκτυο, ο κάθε οργανισμός δικαιούται να αποφασίζει και να εφαρμόζει τη δική του πολιτική ακόμα και σε σχέση με το περιεχόμενο στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι / χρήστες του εταιρικού δικτύου.

Αυτό που δεν έχει δικαίωμα ο οργανισμός να κάνει είναι χρησιμοποιώντας το εταιρικό δίκτυο να παραβιάζει το προσωπικό απόρρητο.

Ο σκοπός ενός εταιρικού δικτύου ΔΕΝ είναι ούτε η ψυχαγωγία των εργαζομένων, ούτε η ειδησεογραφική ενημέρωση τους, ούτε το σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Ο σκοπός ενός εταιρικού δικτύου είναι να διευκολύνει τη λειτουργία του οργανισμού και να διευκολύνει τους εργαζομένους ώστε να κάνουν ευκολότερα τη δουλειά τους.

Επιπλέον το ζήτημα ΔΕΝ αφορά την ελευθερία της άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας, διότι όπως ο συνδικαλιστικός φορέας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί (κανονικά) τα τηλέφωνα που ανήκουν στον Χ οργανισμό για να επικοινωνεί με τα μέλη του, με την ίδια λογική δεν μπορεί να απαιτήσει να χρησιμοποιήσει το εταιρικό δίκτυο ή υπηρεσίες (όπως το WWW) που παρέχονται μέσο του εταιρικού δικτύου για να επικοινωνεί με τα μέλη του.

alzap είπε...

@prologic:
Είναι μια μεγάλη ιστορία και δεν υπάρχει χρόνος να στην εξηγήσω τώρα.
Σε αυτή τη χώρα, μετά απο πολλές δεκαετίες αγώνων, καμμιά φορά και αιματηρών, έχουν ψηφιστεί νόμοι.

Κάποιοι απο αυτούς συμβαίνει να υπερισχύουν των "εταιρικών δικτύων".

Στην περίπτωσή μας ο νόμος είναι ο 1264 που προστατεύει το δικαίωμα των σωματείων να επικοινωνούν όταν χρειάζεται με τα μέλη τους και αντίστροφα.

Όλοι, μα όλοι λέμε, είναι καλό σε μια ευρωπαϊκή ας πούμε χώρα είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τους νόμους.
Ακόμα και οι αγαπημένες σου εταιρείες.

V for Vlamenoi ;) είπε...

Όπως κάθε οργανισμός δεν μπορεί να αυθαιρετεί και να παραβλέπει τη νομοθεσία, έτσι ούτε η συνδικαλιστική δραστηριότητα μπορεί να είναι ανεξέλεγκτη ή υπερβολική.

Ας λάβουν κάποιοι υπόψη πως σε ένα εταιρικό δίκτυο τράπεζας, υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες οι οποίοι είναι σοβαρότεροι / κρισιμότεροι από το να ενημερώνονται οι χρήστες / εργαζόμενοι in real time (George speaking) για τα συνδικαλιστικά τους.

Αλλά μιας και αυτές οι παράμετροι είναι τεχνικής φύσεως και μάλλον θα προβληθούν από τη διοίκηση της ΑΤΕ ως επιχειρήματα, δεν θα τις αναλύσω για την ώρα για ευνόητους λόγους προάσπισης των συμφερόντων της «δεξιάς» διοίκησης… :)

Ας πάνε στα δικαστήρια να δούμε ποιος έχει δίκιο και ποια μεριά υπερβάλει.

alzap είπε...

@prologic:
Αμ δε, δεν επικαλούνται τεχνικές δυσκολίες. Μέχρι προχτές μας λέγανε ότι έχουμε το πιο σφαιράτο μηχανογραφικό που τα χωράει όλα.

Άλλη είναι η αιτία, το λένε μεταξύ τους αλλά όχι δημοσίως.

http://www.seate.gr/paratakseis/disye/new_page_1.htm

emiliano είπε...

Δε με λέτε, περικαλώ, άμα τόνε πάτε στα δικαστήρια το μουστερή, ποιό δικαιόρο θα πάρει;

Τη Νάντια Γιαννακοπούλου μήπως;

Unknown είπε...

Απαγορεύεται ο συνδικαλισμός; Δυστυχώς δεν είναι πρωτοφανές όπως γράφεται... ΤΟ είχα θίξει το θέμα και με τους εργαζόμενους της ΕΛΠΕ

breezer είπε...

Επιτέλους το εταιρικό δίκτυο χρησιμοποιείτε μόνο στο ωράριο εργασίας. Μήπως να δουλεύουν σε εκείνο το 7ώρο αντί να ενημερώνονται περί οποιοδήποτε δημοκρατικών θεμάτων; Με συγχωρείτε αλλά καλή η ενημέρωση και η δημοκρατία αλλά όχι εις βάρος της εργασίας και σε προέκταση του δημοσίου συμφέροντος. Μετά την εργασία αν ενημερωθούν από το web. Επιτέλους ας δουλέψει το δημόσιο όπως πρέπει.

Wins είπε...

Εδώ βρε μας κλέβουν τα λεφτά, στην συνδικαλιστική ενημέρωση θα κωλώσουν;;;
Και για να μην απορείτε,αναφέρομαι στο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού της ΕΤΒΑ (αλήθεια τη θυμάται ακόμη κανείς;).
Ως γνωστόν μετά την πώλησή της στην Πειραιώς και την προικοδότηση του κου Σάλλα (που από υπάλληλός της με μέτρια έως ανύπαρκτα οικονομικά, βρέθηκε δισεκατομμυριούχος ξαφνικά), οι υπάλληλοι της ΕΤΒΑ από δημοσίου δικαίου βρέθηκαν να υπηρετούν ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΕΝΟΙ σε μια ιδιωτική τράπεζα, όπου δεν έχουν δικαίωμα να αρθρώσουν λέξη! Με συνεχείς πιέσεις, ψυχολογικούς εκβιασμούς κι ότι άλλο διαθέτει η αξιότιμη εργοδοσία, τους έχει καθηλώσει στη γωνία!
Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, τώρα ο Καραμανλής τους παίρνει τον κόπο και το χρήμα που ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΑΔΡΑ τόσα χρόνια, (μιλάμε για υπαλλήλους 25 και 30 χρόνων που πλήρωναν τα διπλά από τον ασφαλισμένο του ΙΚΑ) στο επικουρικό τους ταμείο, με στόχο μια καλή σύνταξη και το "ρίχνει" στο ΙΚΑ!!! Στόχος; ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ!!!
Έτσι, εκτός του ότι θα συνταξιοδοτηθούν αυτοί οι άνθρωποι με χρόνο υπηρεσίας τα 41 ή και 42 χρόνια (!!!), στο τέλος θα πάρουν σύνταξη που θα ισοδυναμεί με το τρίτο το μακρύτερο!!!!!!!!!
Τί μου λέτε τώρα!!!!! Μακάρι να είχαμε τέτοια προβλήματα!!!! Να παρακαλάτε να παραμείνετε στο Δημόσιο και να μη βρεθείτε νυμφευμένοι σε καναν γάμο κανενός κουμπάρου σαν τον Σάλλα...........

ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alzap είπε...

Σας ευχαριστώ για την αλληλεγγύη εκ μέρους όλων των συναδέλφων.

Υπάρχουν εξελίξεις και το τοπίο ξεκαθαρίζει σε όλο του το μεγαλείο.

Μόλις τελειώσει το εν εξελίξει Δ.Σ του ΣΕΑΤΕ θα σας ενημερώσω για τα τραγικά και τραγελαφικά που συμβαίνουν

Sinistra Radicale είπε...

Αλέκο. Μπορώ να το αναρτήσω και στο δικο μου?????

alzap είπε...

Ασφαλώς και να το στείλεις όπου αλλού μπορείς σε παρακαλώ.
Σε ευχαριστώ πολύ.

Sinistra Radicale είπε...

Εντάξει Αλέκο. Το ανάρτησα...Μπες να το ελέγξεις αν θές..

gpapoul είπε...

έχουν ξεφύγει εντελώς...
μετά την προσπάθεια φίμωσης και λογοκρισίας του προέδρου της ενώσεως δικαστών και εισαγγελέων τώρα επίθεση και στην δυνατότητα δημοσίευσης (είναι η ψυχή της δικαιοσύνης έλεγε ο Μάγερ -φράση που έχει κάνει σημαία της η ΕΣΥΕΑ)και ανακοίνωσης των συνδικαλιστικών θέσεων. Ελληνική Δημοκρατία, 2008.

tzonakos είπε...

Πολύ φοβάμαι οτι θα μπεί "χέρι" νομοθετικό και σε αυτά.
Θα επικαλεστούν οτι δεν μπορείς εβ ώρα εργασίας να "σερφάρεις" και να χαζεύεις.
Σκέφτομαι οτι μάλλον πρέπει να σταματήσω να μπλογκάρω απο τη δουλειά γιατι παρ ότι η δουλειά ειναι τέτοια που μπορώ να την κάνω άριστα και να εχω κάποιον χρόνο που κάθομαι, δεν θα μπορώ να αποδείξω οτι ασκώ επιμελώς τα καθήκοντά μου και στον ελεύθερο χρόνο σερφάρω.
Εντάξει δεν μπαίνουμε και σε πορνοσελίδες, αλλα αν σου πούν οτι
"κύριε αφου η όποια σελίδα μπαίνεις δεν ειναι της δουλειάς, την έβαψες " ;;;;;;;;;;
Ειτε ειναι του Σωματείου ειτε το μπλόγκ σου ειτε ιστοσελίδα εφημερίδας, το ίδιο θα θεωρήσει ο εργοδότης οτι κάνεις !
Οτι του τρώς τα λεφτά.
...

αντωνης είπε...

Απλα να πω οτι στις περισσοτερες εταιρειες του ιδιωτικου τομεα, υπαρχει "κοφτης" για το ιντερνετ και οδηγια οτι το εταιρικο mail ειναι μονο για θεματα που αφορουν τη δουλεια. Επισης σε πολλες εταιρειες παρακολουθουνται τα τηλεφωνα των υπαλληλων.
Και φυσικα ουτε καν λογος για συνδικαλισμο, σωματεια, απεργιες κτλ.

παράλληλος είπε...

Καλό Μεσαίωνα, αδέρφια!...

Ανώνυμος είπε...

Ο breezer έχει απόλυτο δίκιο. Η ώρα εργασίας δεν είναι για σερφάρισμα.

alzap είπε...

@breezer και ανώνυμος:
Είναι προφανές ότι υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα στην προσέγγιση.
Δικαίωμά σας να υπερασπίζεστε πρωτίστως το εταιρικό δίκαιο.
Το σέβομαι αλλά διαφωνώ απολυτως με την προτεραιότητα που βάζετε.

Απο αυτό το σημείο μέχρι τον, πλάγιο είναι η αλήθεια, ισχυρισμό σας ότι οι συνάδελφοί μου κωλοβαράνε σερφάροντας στο διαδίκτυο και για αυτό μπήκε η φραγή, έχετ διανύσει πολύ δρόμο.

Δείτε τους λόγους που επισήμως επικαλέστηκε η Διοίκηση της ΑΤΕ στο σημερινό ποστ 3/4/08 και θα καταλάβετε ότι η γραγή μόνο με το εταιτικό δίκαιο δεν έχει να κάνει...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Αλέκο
Μήπως «έβαλε» το χεράκι του και η παράταξη που αντί να ασκεί τεκμηριωμένη κριτική στην εκάστοτε Διοίκηση ειρωνεύεται και χυδαιολογεί ???

Για τους φίλους που ανησυχούν για τους «τεμπέληδες» τραπεζικούς του Δημοσίου:
1, έχουμε φραγή στο Internet με εξαίρεση κάποιες οικονομικές σελίδες
2, δεν χάθηκε ο κόσμος εάν οι υπάλληλοι διαβάζουν κάθε 2-3 μέρες μια ενημέρωση από το Σύλλογο τους
3, είναι γνωστό ότι οι φίλοι μας του καθαρά ιδιωτικού τομέα είναι δύσκολο να διεκδικήσουν (ειδικά με απεργίες) κάτι καλύτερο, όμως πρέπει να καταλάβουν ότι εάν χαθεί αυτή η δυνατότητα και από εμάς (του Δημοσίου) θα είναι ζημιά και για τους ίδιους.

Ανώνυμος είπε...

Στο θέμα αναφέρομαι στο βιβλίο μου 'Η επιτήρηση των επικοινωνιών μέσω Internet στο χώρο εργασίας', εκδόσεις Σάκκουλα, 2007, και πράγματι εντοπίζω τον κίνδυνο (σελ. 36) κατηγορίας του εργοδότης παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης. το ζήτημα είναι βέβαια εξαιρετικά πολύπλοκο και εφαρμόζονται πολλοί νόμοι ταυτόχρονα καθώς αναζητείται ισορροπία μεταξύ εργατικών δικαιωμάτων, προσωπικών δεδομένων, ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων κ.ά. Ήδη στο εξωτερικό (π.χ. Αγγλία το 2002) η κατάχρηση του διαδικτύου είναι ο υπ. αριθ.1 λόγος πειθαρχικού ελέγχου των εργαζομένων. Δυστυχώς επίλυση του ζητήματος με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, δεν έχει επιχειρηθεί, αφήνοντας το θέμα σε μια μάλλον γκρίζα ζώνη (το ζήτημα περιλήφθηκε σε προηγούμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά η επιτροπή που προβλέφθηκε εκεί για να ασχοληθεί με το θέμα δε συστήθηκε ποτέ, από όσο ξέρω.). Παρουσίαση του βιβλίου μου μπορείτε να βρείτε εδώ: http://elawyer.blogspot.com/2007_06_01_archive.html
Στάθης Μίχος

Ανώνυμος είπε...

Ο φασισμός στο μεγαλείο του:
http://elawyer.blogspot.com/2009/06/blogs.html