Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2014

ΕΝΑΣ ΜΑΟ ΜΑΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ...

( μετάφραση απο τα Σουαχίλι Αλέκος Στάμου )


Δεν ξέρω πόσοι άλλοι από εσάς το έχετε βιώσει  αλλά εγώ το έχω ξαναζήσει το έργο.  Τότε μας αποκαλούσαν  σχιζοφρενείς, ημιάγριους, απολίτιστους, ανθρώπους των σπηλαίων. Ήταν τότε που ήθελαν, τα ίδια συμφέροντα, τον Ανδρέα στον Κορυδαλλό.  Όποιος τολμούσε να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας ισοπεδωνόταν σε όλα τα επίπεδα. Ήταν τότε που  κάποιοι κραύγαζαν από το προεκλογικό μπαλκόνι στον Άγιο Νικόλαο στο Λασίθι  ότι ήρθε καιρός να  «τελειώνουμε με τον Αλ Καπόνε της πολιτικής τον Ανδρέα Παπανδρέου». ¨Ηταν τότε που ο κ. Βοτσης της Ελευθεροτυπίας αποκαλούσε απο τηλεοράσεως τους πολίτες σχιζοφρενείς γιατί το ΠΑΣΟΚ πήρε μεγάλα ποσοστά στις εκλογές του 89...
Χωρίς ραδιόφωνα, εφημερίδες και τηλεοράσεις οι δημοκρατικοί πολίτες μέσα σε προπηλακισμούς και βρισιές  υπερασπίστηκαν τον Ανδρέα και την δημοκρατία.  Έδωσαν τη μάχη παντού, στη δουλειά, στις πλατείες, στα καφενεία. Και νίκησαν.

Σήμερα μας αποκαλούν και πάλι σχιζοφρενείς, Μαο Μαο, πολιτικούς τζιχαντιστές, ιθαγενείς απολίτιστους. Γιατί άραγε;
Η εξήγηση είναι απλή. Τρόμαξαν και πανικοβλήθηκαν από την  παρουσία των πολιτών στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν το περίμεναν, δεν το υπολόγιζαν ότι 3.500 με 4.000 πολίτες θα έδιναν το παρών με επιμονή και υπομονή, όρθιοι από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 11 για να ακούσουν τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωνε στην αρχή ότι δεν ασχολείται με "δευτερεύουσες" εκδηλώσεις και έβαζε τον Γρηγοράκο να βρίζει τους διοργανωτές της έκθεσης και τον Παπανδρέου. Μετά άλλαξε γνώμη και γραμμή και  δήλωσε ότι θα έρθει στην εκδήλωση αλλά μόνο αν του δοθεί χρόνος για χαιρετισμό. Και το αίτημά του για χαιρετισμό έγινε δεκτό με αλλαγή του προγράμματος της εκδήλωσης. Πίστεψε, έτσι ίσως τον συμβούλεψαν οι συμβουλάτορες Αλ Σαλεχ, Πρωτόπαπας, Καρύδης  και λοιποί συγγενείς, ότι θα καπελώσει την εκδήλωση και τον μοναδικό, σύμφωνα με το δημοσιευμένο από μέρες πρόγραμμα της εκδήλωσης,  ομιλητή  τον Γιώργο Παπανδρέου. Κουτοπονηριές, άθλια και ηλίθια συνδικαλιστικά παιχνίδια ανάξια οποιουδήποτε στοιχειωδώς σοβαρού πρωτοβάθμιου σωματείου.

Και ο Βενιζέλος ήταν και πάλι αντάξιος του πιο άθλιου πολιτικά εαυτού του. Έκανε τον χαιρετισμό ομιλία κανονική. Με το γνωστό αμετροεπές και θρασύδειλο ύφος.
Δεν ξέρω σε τι ποσοστό ευθύνεται το θράσος και σε τι ποσοστό η απόλυτη άγνοια σε σχέση με το κοινό που απευθυνόταν. Πάντως ο άνθρωπος ξεπέρασε τον εαυτό του. Τόλμησε να ισχυριστεί ότι για την κυβέρνηση Παπαδήμου ευθύνεται ο Παπανδρέου...
Σαν τον πατροκτόνο που κλαίει  και οργίζεται γιατί έμεινε ορφανός κουνούσε απειλητικά το δάκτυλο στο ακροατήριο.  Αφού αυτός και οι κολλητοί του υλοποιώντας τις εντολές της διαπλοκής ανέτρεψαν με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα τον Παπανδρέου μετά ζητάνε τα ρέστα γιατί ο Παπανδρέου  στήριξε την κυβέρνηση  Παπαδήμου για να μην χτυπήσει η χώρα στις ξέρες. Πιο Θρασύς, πιο άθλιος και πιο ψεύτης πεθαίνεις.
Μετά από όλα αυτά παραξενεύτηκε τάχα μου γιατί όλα όσα έλεγε αποδοκιμάστηκαν.
Και έβαλε τους μπομπολοψυχαραίους και τα θλιβερά πολιτικά τσιράκια του να μιλάνε για Μαο Μαο και τζιχαντιστές.

Ομολογώ, αν και τζιχαντιστής και κλακαδόρος, ότι καταλαβαίνω εν μέρει τον τρόμο και τον πανικό. Τους δικαιολογώ. Αν με ελάχιστη κινητοποίηση, χωρίς κομματικό μηχανισμό, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει  πάνω από τρεις χιλιάδες κόσμο για τα εγκαίνια μιας έκθεσης ΤΙ θα γίνει αν αποφασίσει να κάνει ένα πολιτικό κάλεσμα αφετηρία. Πόσες χιλιάδες κόσμος θα ανταποκριθεί;
Κυρίως όμως έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα κι αυτό είναι πολιτικό.
Γιατί μπορεί με τα ελεγχόμενα  ΜΜΕ να κρύβουν επιμελώς το περιεχόμενο της ομιλίας Παπανδρέου και να επικεντρώνονται εντέχνως στους Μαο Μαο αλλά η πολιτική πρόταση Παπανδρέου ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ και ΥΠΑΡΧΕΙ.
Κάθε  ώρα που περνάει, κάθε μέρα, κάθε μήνα θα γίνεται κτήμα όλο και περισσότερων πολιτών. Και σε αυτή την πρόταση δεν έχουν απάντηση γιατί δεν έχουν καμιά πολιτική πρόταση πέραν εκείνης που λέει το πως θα παραμείνουν στην εξουσία λίγες εβδομάδες ακόμα, λίγους μήνες ακόμα.

Πάντα στις πολιτικές εξελίξεις υπάρχει  ο πιο σταθερός  παράγοντας που είναι ο πολίτης. Και πάντα οι κάθε είδους και χρώματος πολιτικές εξουσίες μέσα στη τύφλωσή τους θεωρούν, αυτόν τον πιο κρίσιμο παράγοντα τον πολίτη, ως τον πλέον ασταθή και με ευκολία χειραγωγούμενο. Αυτή την χειραγώγηση μπορεί να την επιτυγχάνουν για λίγο, ποτέ όμως για πάντα και για όλα.

Σήμερα είναι μια άλλη μέρα. Το τοπίο είναι ακόμα πιο καθαρό. Οι πολίτες παίρνουν θέση και αυτή η παράμετρος θα ενταθεί.
Από σήμερα 29 κατασκευαστές δημοσίων έργων  και  άλλων συναφών επαγγελμάτων, ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων κλπ, θα συνιστούν ολοένα και περισσότερο Βενιζέλο και τον θίασο του.
Από σήμερα θα ενταθούν οι βρώμικές επιθέσεις στον Γιώργο Παπανδρέου, στην οικογένειά του, στους φίλους και συντρόφους του, σε όσους πορεύονται πολιτικά μαζί του.  

Ωστόσο οι "Μαο Μαο", οι "τζιχαντιστές", οι "κλακαδόροι" άνεργοι, μικροσυνταξιούχοι, φοιτητές, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δημοκράτες πολίτες που νοιάζονται για την πατρίδα και την δημοκρατία είμαστε εδώ. Για μια ακόμα φορά όπως τόσες και τόσες φορές στην μακρόχρονη ιστορία αυτού του λαού.

Θα δώσουμε τη δύσκολη μάχη απέναντι σε όλους αυτούς που μας κουνάνε το δάχτυλο από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις θωρακισμένες BMW.
Όπλο μας η αλήθεια, όπλο μας το δίκιο,  οδηγός μας η πολιτική βούληση του Γιώργου Παπανδρέου για μια δικαιότερη, περισσότερο δημοκρατική Ελλάδα.

Θα νικήσουμε.

1 σχόλιο:

Θύμιος Τουλουμοτύρης είπε...

Γενικά συμφωνώ .
Μόνο μερικές αποχρώσεις .
στην δεξιά και την "αριστερά"
το βρώμικο 89 δεν "τους βγήκε"
ΟΧΙ γιατί ο Αντρέας είχε "καλό" δικηγόρο ! ( ακόμα τον πληρώνουμε, με ξεφτίλα )
αλλά γιατί "αυτοί" έκαναν 2 λάθη στον επικοινωνιακό τομέα .
1. Βγάλαν ζωντανά την δίκη στο γυαλί ( ακριβώς ότι λάθος κάναν οι αμερικάνοι στο Βιετνάμ και τους βγήκε εσωτερική αντιπολίτευση ..., κάτι που ΔΕΝ το κάναν στο Ιράκ με τον enbedded journalisme ) .
2. Ο μπαρμπα-Βαγγέλης ο Γιαννόπουλος τους έσπασε το μονοπώλιο της χειραγώγησης
με τον "δημοκρατικό φρονιματισμό"
παρά κάποιες κοτσάνες
( σκυλάδικα ... )
και παρ΄όλο που το έκανε
( ω της φρίκης ) από το κανάλι του - πριν και μετά ακροδεξιού - Κουρή, που τότε εκμεταλλεύτηκε "κενό" στην 99 % αντιπασοκική αγορά γιά να βγάλει λεφτά .

Σήμερα
* ενώ ο ΓΑΠ και οι λίγοι
(εκεί είναι το πρόβλημα μας ) "κηπουροί" του,
επειδή έχουν ΟΡΑΜΑ
( λόγος 1/8/2014 + χθές )
επειδή έχουν δώσει δείγματα πολιτικής ενάντια στην λαμογιά * ενώ δεν έχουν δώσει αφορμές γιά δεξιο"αριστερή" υποκρισία
όπως ο Αντρέας της "Μιμής", βρισκόμαστε ΣΗΜΕΡΑ σε 100 % μέτωπο ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ΟΛΑ ΜΗΝΤΙΑΚΟ ,
με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο ρεύμα αντιπελατειακό αλλά
να είναι ακόμα σκόρπιο και "μουδιασμένο" .