Δευτέρα, Μαρτίου 31, 2014

ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΟΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΥ

Σε τι διαφέρει ο Βενιζέλος από τον Κασιδιάρη σε ότι αφορά την κοινοβουλευτική τους συμπεριφορά;



Καρύδης, Πρωτόπαπας, Αλ Σαλεχ, Ρήγας, Γιακουμής,  Χασαπόπουλος κλπ, αναμασάνε με περισσή περηφάνια και «σπρώχνουν» στους δημοσιογράφους  τα επιτεύγματα του μεγάλου αρχηγού Βαγγέλη Βενιζέλου στο κοινοβούλιο.  Μέσα και έξω από την αίθουσα της ολομέλειας.

Μέσα στην ολομέλεια λένε ότι  το μέγα «επίτευγμα» του γενναίου ανδρός Βενιζέλου ήταν να αποκαλέσει τον Απόστολο Κακλαμάνη «πουστόγερο».
Έξω από την ολομέλεια το μέγα επίτευγμα ήταν ότι «μπουκάρισε», (χρησιμοποιούν οι απαίδευτοι και τις ίδιες λέξεις καρφώνοντας έτσι το ενιαίο κέντρο),  στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου και είπε ανάμεσα σε άλλα «ντροπή σου γι αυτό που έκανες» και χτύπαγε τραπέζια και πέταγε καρέκλες.

Τι χειρότερο έχει κάνει δηλαδή ο Κασιδιάρης στη Βουλή;

Και καμαρώνανε σαν γύφτικα σκεπάρνια τα δημοσιογραφικά τρόλια στο MEGA και αλλού γιατί ο εκλεκτός τους, αν όλα αυτά ισχύουν, συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμπεριφέρεται ο Κασιδιάρης όταν «αγανακτεί»

Γιατί ασφαλώς πρέπει να βρουν ένα τρόπο να καλύψουν τη λουμπινιά με το άρθρο 2 και τις τράπεζες και δεν μπορούν. Γιατί αν μπουν στην ουσία της υπόθεσης θα πρέπει να εξηγήσουν τι λέει το άρθρο 2 που καταψήφισε ο Παπανδρέου. Πρέπει να εξηγήσουν τι προέβλεπε ο μέχρι χτες ισχύων νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ΠΟΙΕΣ αλλαγές έφεραν με το πολυνομοσχέδιο. Θα πρέπει με δύο λόγια να εξηγήσουν πως γίνεται να μοιράζουν  500 εκατομμύρια ευρώ σε 3.000.000 έλληνες πολίτες και ταυτόχρονα να χαρίζουν 12-15 δισεκατομμύρια σε 10 οικογένειες τραπεζιτών. Κάντε την διαίρεση και θα καταλάβετε.

Κι αυτό δεν μπορούν να το κάνουν γιατί δεν πληρώνονται γι αυτό. Πληρώνονται για να λένε ότι δεν ξέρουν γιατί καταψήφισε ο Παπανδρέου, δεν τους έχει πει κανείς κάτι, δεν έχουν ακούσει, δεν έχουν δει. Μάλλον για «προσωπικούς λόγους» μας είπε σήμερα ο κ. Γιακουμής του κ. Παναγιωτάκη του κ. Βενιζέλου. Τόσο καλά. Για να τον ξεφτιλίσει ο δεξιός και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ Κύρτσος λέγοντάς του: «Αφήστε τα αυτά, ο Παπανδρέου ΠΑΝΤΑ έλεγε ότι όταν μια τράπεζα παίρνει ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα τότε πρέπει να υπάρχει ΔΗΜΟΣΙΟΣ  έλεγχος. Αυτός ήταν ο νόμος που είχε περάσει η κυβέρνησή του και ο Βενιζέλος τον άλλαξε. Πολιτική είναι η διαφορά.»

Δεν μπορούν να προσδώσουν τα χαρίσματα  της πολιτικής επάρκειας, της αξιοπρέπειας, της στοιχειώδους εντιμότητας   στον μεγάλο τους αρχηγό και κατέφυγαν στο τελευταίο καταφύγιο τους. Λένε ότι είναι καλό κουτσαβάκι. Αποκαλεί τον παλαιότερο βουλευτή του κοινοβουλίου πουστόγερο και πετάει καρέκλες στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού της χώρας. Με αυτό καμαρώνουν, γι αυτό καμαρώνουν, αλλά μόνο αυτοί καμαρώνουν..

Αυτοί είναι, δικαίωμά τους και ως ένα βαθμό τους καταλαβαίνω. Γιατί δεν ήταν ποτέ κάτι άλλο. Άλλωστε ποια μπορεί να είναι η ποιότητα των ανθρώπων που υπηρετούν τις μεθοδεύσεις και τις επιδιώξεις ανθρώπων όπως ο Βενιζέλος;

Θα δούμε κι άλλους κουτσαβακισμούς του Βενιζέλου όσο περνάει ο καιρός. Θα ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερο τα μικρότερα  κουτσαβάκια του.

 Αλλά το παιχνίδι το έχουν χάσει οριστικά. Γιατί ο λαός μας τα κουτσαβάκια δεν τα γουστάρει, τα σιχαίνεται. Σε αντίθεση με τους αληθινούς μάγκες που τους γουστάρει. Γιατί οι αληθινοί μάγκες δεν σκύβουν το κεφάλι στο κελεύσματα του όποιου τραπεζίτη ή μεγαλοεργολάβου.
'Ολα αυτά όμως τελειώνουν σύντομα, ο υπόκοσμος τελειώνει, θα τον τελειώσουν οι δημοκρατικοί πολίτες.

Άλλωστε κατά πως θα έλεγε και  ο μέγας Βλαδίμηρος :
«ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΟΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΥ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: