Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2013

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ και ΣΟΥΛΑΔΑΚΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ...

 ...«Συνεδρίου το Ανάγνωσμα».




Για ΕΠΟΣ το πηγαίνανε σε φαρσοκωμωδία καταλήγει.

Καλά δε το ήξερες;, θα ρωτήσετε. Να σας πω, ήξερα  ότι το έπος δεν θα τους βγει για αντικειμενικούς και κυρίως υποκειμενικούς λόγους. Δεν μπορούσα να φανταστώ όμως ότι θα καταλήξουν στο άλλο άκρο.

Δεν είναι μόνο ότι δεν ξέρουν και δεν μπορούν οι άνθρωποι. Είναι ότι δεν ενδιαφέρονται και δεν θέλουν. Ο καθένας την πάρτη του, άντε και τον κολλητό του. Τον Βαγγέλη τον είχανε μπροστά για πρόσχημα. Το ίδιο βεβαίως κάνει και ο Βαγγέλης με τους ομαδάρχες του. Το ΠΑΣΟΚ είναι το όχημα για να εξυπηρετηθούν οι επιμέρους προσωπικοί τους στόχοι.  Με αυτά τα μυαλά όμως και ο Βαγγέλης πήγε άπατος σε σχέση με τους στόχους που είχε βάλει και το ΠΑΣΟΚ έχασε μια ακόμα από τις ελάχιστες ευκαιρίες που του έχουν απομείνει.

Και βεβαίως ας μην αναζητούν ευθύνες αλλού, ολόδικές τους είναι. ΜΟΝΟΙ τους τα μεθόδευσαν έτσι. Ξερόλες, αλαζόνες  και παρτάκηδες δεν άκουγαν καμιά άλλη φωνή όλο αυτό το διάστημα. Τώρα εισπράττουν αυτό που τους αναλογεί.

Μετά από φωνές, διαμαρτυρίες και πολύ ξεφωνητό αναγκάστηκε η ΕΚΑΠ με καθυστέρηση 48 ωρών να ανακοινώσει την νέα σύνθεση της Κ.Ε. Η ανακοίνωση αυτή και  ότι ακολούθησε εξηγεί πλήρως τους λόγους της καθυστέρησης. Μια μερίδα κολλητών του Βαγγέλη «ρίχτηκε» στην σταυροδοσία από τις άλλες ομάδες του αρχηγού και έμεινε εκτός Κ.Ε. Δεν είναι μόνο ότι δεν εκλέχτηκαν αλλά έγιναν και ρόμπες ξεκούμπωτες γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα περιφέρονταν στους ορόφους της Ιπποκράτους  ισχυριζόμενοι ότι έχουν στο τσεπάκι τους εκατοντάδες σταυρούς. ‘Έχουν αφηνιάσει τώρα και ψάχνουν  να βρουν ποιοι από τους εκλεγμένους είναι στην κατηγορία που περιλαμβάνει  το «ασυμβίβαστο» ώστε να τους καταγγείλουν. Να φύγουν αυτοί, να μπούμε εμείς είναι το σύνθημα.
Τα περί "ασυμβιβάστου" και τα περί σεβασμού των αποφάσεων του Συνεδρίου τα πετάνε οι μισοί του Ευάγγελου στο καλάθι των αχρήστων για να μείνουν στην Κ.Ε και οι άλλοι μισοί δικοί του τα χρησιμοποιούν για να γίνουν εκείνοι χαλίφηδες στη θέση των χαλίφηδων...

Έτσι λοιπόν με αυτά τα στελέχη και αυτές τις λογικές προχωρεί η «ανασύσταση» του Ευάγγελου. Το τι θα παραχθεί θα το δούμε τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Θα διαπιστώσετε πόσο  «κυρίαρχος» είναι ο Βενιζέλος στο επτάκτινο ΠΑΣΟΚ, θα έχει επίσης ενδιαφέρον να δούμε τι θα λένε τα εξωνημένα  δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.

Ασφαλώς για τα τραγελαφικά που έρχονται θα  μας πουν ότι φταίει και πάλι ο Γιώργος Παπανδρέου... 
Αλλά  η γύμνια τους είναι τόση πια που μόνο γέλιο προκαλούν.

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2013

ΘΑ ΠΑΡΩ ΓΡΑΜΜΗ...



... θα την ΖΗΤΗΣΩ. Δεν θέλω να αφεθεί ούτε ένας σταυρός περιθώριο για προσωπικές μου επιλογές. Η εκλογή της κεντρικής επιτροπής είναι η τελευταία ευκαιρία.

Για το σουλαδάκειο συνέδριο τα είπαμε και τα βλέπετε. Τα διαβάζετε.
«Μέχρι να έρθει ο Κουκουλόπουλος θα μας μιλήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Βαγγέλης Βενιζέλος»…, έτσι ξεκίνησε το συνέδριο. Σε ζωντανή πανελλαδική κάλυψη. Αυτοί είναι, αυτή είναι η πολιτική τους ποιότητα, αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργούν.

Βρισκόμαστε στα μισά του συνεδρίου και η ΕΚΑΠ ΔΕΝ έχει δημοσιεύσει ΑΚΟΜΑ τη λίστα των συνέδρων. Γιατί ακόμα μαγειρεύουν και κάνουν κοπτοραπτική.. Και περιφέρεται και κορδώνεται ο θεσμικά υπεύθυνος γι αυτή την ξευτίλα σαν άλλος Μητσοτάκης που τον φτύνουν και νομίζει ότι είναι τα πρωτοβρόχια.

Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι σύνεδροι, σέβομαι τις επιλογές τους, αλλά εγώ είμαι σε πόλεμο. Πόλεμο πολιτικό απέναντι στην πολιτική ξετσιπωσιά και την χυδαιότητα και το θράσος.

 Η χθεσινή παρουσία του Βενιζέλου ήταν το ΚΟΔΗΣΟ στη χειρότερη μορφή του. ΚΟΔΗΣΟ χωρίς την αστική ευπρέπεια και το ήθος του Πεσμαζόγλου ή του Μαγκάκη. Ένα ΚΟΔΗΣΟ χουλιγκάνων και αρπακτικών της όποιας εξουσίας. Οπαδοί και υποτακτικοί του Βενιζέλου που γυρνάνε στους διαδρόμους βρίζοντας οι μισοί τους άλλους μισούς της ομάδας τους με στόχο το σταυρό.

Είμαι ένας σύνεδρος όπως οι χιλιάδες άλλοι. Δεν είμαι στέλεχος, δεν θέλω να είμαι. Δεν είμαι υποψήφιος, δεν θέλω τίποτα. Θέλω μόνο να μην ευτελίζεται η ζωή μου, να μην διασύρεται  η αξιοπρέπεια μου από τους πειρατές που πλιατσικολογούν και τσαλαπατάνε πάνω στα σύμβολα και την ιστορία του ΠΑΣΟΚ που είναι ΚΑΙ δικά μου. Υπερασπίζομαι το παρελθόν μου γιατί διεκδικώ το μέλλον το δικό μου και του παιδιού μου.

Γι αυτό σας λέω τι θα κάνω. Θα ζητήσω γραμμή από αυτούς που  στέκονται απέναντι στους πειρατές και την πολιτική της καλτσοδέτας. Γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αντιπαλέψει κανείς τις πολιτικές συμμορίες.

Κι ας κατηγορηθώ γι έλλειψη πολιτικής ορθότητας. Το αποδέχομαι και το χρεώνομαι. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη.