Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2009

ΤΟ ΞΕΓΥΜΝΩΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ...

... των λιγούρηδων και της αρπαχτης με δικά τους, ολοδικά τους λόγια...

Λιάπης, Μαρκόπουλος, Μανώλης, Σπηλιωτόπουλος, Παπακώστα, Χατζηδάκης, Χατζηγάκης , Τσιτουρίδης, Ιωαννίδης κλπ … Όλοι τους μεγαλοστελέχη, υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Έχουν βγει εδώ και μέρες στα κανάλια και στις εφημερίδες και κραυγάζουν, ωρύονται υστερικά. «Όχι εκλογές τώρα. Θα είναι αυτοκτονία για την ΠΑΡΑΤΑΞΗ, τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ».

Τους είδατε, τους ακούσατε… Ούτε ένας, μα ούτε ένας δεν επιχειρηματολόγησε για το συμφέρον της χώρας, για πολιτικές, για την οικονομία, για τους εργαζόμενους. Έστω για τα μάτια του κόσμου.

Βγάζουν την αγωνία τους για την επερχόμενη απώλεια της εξουσίας.

Βγάζουν την αληθινή, την αυθεντική ψυχή της δεξιάς.

Χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή εκβιάζουν τον παραπαίοντα αρχηγό τους για να κρατήσουν για λίγες ακόμα μέρες, λίγες ακόμα εβδομάδες τη δυνατότητα (κακο)διαχείρισης των κρατικών ταμείων.

Λιγούρια, αχόρταγοι και βουτηγμένοι στα σκάνδαλα , δίνουν το μέτρο της πολιτικής καταγωγής τους, το μέτρο των πεπραγμένων τους την τελευταία πενταετία, το μέτρο της προοπτικής τους.

Κυριακή, Αυγούστου 30, 2009

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ...



...για τη καταλήστευση του ιδρώτα των εργαζομένων με το μεγάλο ριφιφί στα συνταξιοδοτικά τους ταμεία με την απάτη των ομολόγων.

...για το εξευτελιστικό για τη χώρα και την δημοκρατία σκάνδαλο των υποκλοπών.

...για την άνευ προηγουμένου φορομπηχτική επίθεση με άμεσους και κυρίως έμμεσους φόρους που δέχτηκε ο εργαζόμενος Έλληνας.

...για το μεγαλύτερη αρπαχτή που έγινε ποτέ , για την απίστευτη κομπίνα του Βατοπεδίου.

...για το ξεδιάντροπο χάρισμα ενός δισεκατομμυρίου ευρώ το χρόνο, τα τελευταία 5 χρόνια, στις 150 μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας μέσω φοροαπαλλαγών.

...για το κάψιμο μέσα σε 3 χρόνια περισσότερων δασικών εκτάσεων από όσες καταστράφηκαν τα τελευταία 40 χρόνια.

...για την νομιμοποίηση της δυνατότητας των υπουργών να διαθέτουν offshore εταιρείες και να φοροδιαφεύγουν την ίδια στιγμή που το υπουργικό συμβούλιο επιβάλλει στους πολίτες νέους δυσβάστακτους φόρους.

...για τους κουμπάρους των κυβερνώντων που εκβιάζουν επιχειρηματίες με αντίτιμο εκατομμύρια ευρώ.

...για τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών προκειμένου να νομιμοποιηθεί η αγορά υπηρεσιών από φίλιες ιδιωτικές εταιρείες.

...για την διαπόμπευση και τον εξευτελισμό της δικαιοσύνης και δικαστικών λειτουργών που υποχρεώθηκαν να παραβούν το νόμο για να συγκαλύψουν τις κυβερνητικές αμαρτίες.
για…, για…, για…

Είναι πράγματι ανεύθυνος για όλα αυτά ο Γιώργος Παπανδρέου. Το ξέρουμε όλοι.
Και είμαστε απολύτως υπερήφανοι γι αυτή την ανευθυνότητά του.

Όπως όλοι γνωρίζουμε και τον ΥΠΕΥΘΥΝΟ. Τον Καραμανλή.
Τον πλέον φαύλο και χωρίς φραγμούς πρωθυπουργό που γνώρισε η χώρα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Γιατί κάποτε τα καλαμπούρια περί ανικανότητας πρέπει να σταματήσουν.
Ο άνθρωπος είναι ικανότατος.

Αποδείχτηκε ο πλέον ικανός αρχηγός συμμορίας στα χρονικά.

Απλώς όλοι αυτοί που τον προστατεύουν , όλοι οι αρχινταβατζήδες που μοιράστηκαν τα κλοπιμαία μαζί του, καλά θα κάνουν να αντιληφθούν πως η πρόκληση έχει τα όρια της. Ας καταλάβουν ότι το πάρτι της ασυδοσίας τελειώνει.

Αν νομίζουν ότι θα εκβιάσουν την συνέχισή του με σενάρια για συγκυβερνήσεις , οικουμενικά σχήματα, υπεράνω προσωπικότητες , «εθνικά υπεύθυνες», εξωνημένες και κωλοπιασμένες προσωπικότητες , είναι πολύ γελασμένοι.

Η λαϊκή οργή που θα ξεσπάσει δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο στα κάθε είδους μαγαζιά τους: πολιτικά, επιχειρηματικά, εκδοτικά.





ΥΓ. ανεύθυνος, επιθ. ο μη ευθυνόμενος για κάτι. (Λεξικό ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΦΥΤΡΑΚΗ)

Ευχαριστώ απο καρδιάς τον Αντώναρο που αποκαλώντας καθημερινά τον Γιώργο Παπανδρέου "ανεύθυνο", θυμίζει σε όλους μας ΠΟΙΟΣ είναι ο πραγματικά υπεύθυνος για όλα όσα συμβαίνουν.

Παρασκευή, Αυγούστου 28, 2009

Η ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ ΑΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...

... του ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ* στην σημερινη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



Οταν ακούω κριτικές φωνές ή ερωτηματικά από χριστιανούς που αφορούν την Αριστερά είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος.

Για έναν πολύ απλό λόγο. Την ισότητα και την αδερφοσύνη, τις δυο θεμελιακές αξίες της Αριστεράς τις έχουμε πάρει από τον χριστιανισμό. Για άλλους ακόμα και η τρίτη αξία, η ελευθερία, είναι και αυτή χριστιανική, γιατί έχεις τη δυνατότητα να επαναστατήσεις εναντίον του ίδιου του δημιουργού σου, δηλαδή του Θεού. Εγώ προσωπικά είμαι άθρησκος. Και αυτό γιατί στο φτωχό μου τσερβέλο δεν χωρούν τέτοιες έννοιες. Απλά κοιτάζω στα μικρά καθημερινά προβλήματα να έχω όσο γίνεται μια ανθρώπινη στάση, που μπορεί να είναι σωστή ή λάθος. Και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και για τα δυο.

Για μέρες τώρα παίζει το όνομά μου στα μίντια. Και αυτό με κάνει να ντρέπομαι και να νιώθω άβολα. Στην ουσία δεν είπα τίποτα. Για τις πολιτικές ευθύνες του Ενιαίου τότε Συνασπισμού της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΕΑΡ) έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Και είναι δουλειά των ιστορικών κάποτε να βρουν την αλήθεια και να μας την πουν. Αλλά μέχρι τότε, τα ερωτήματα τρέχουν και απαιτούν απαντήσεις. Και όταν ένας παπάς, ο πατέρας Μπέης, θέτει ένα ερώτημα για κείνη την περίοδο, εγώ σαν το ένα δέκατο τέταρτο της κοινοβουλευτικής Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, το παίρνω προσωπικά και του λέω, έστω και με τη μορφή της συνέντευξης: Ναι, πατέρα Μπέη, τα ερωτήματά σου, ερωτήματά μου. Και ανακυκλώνω βασικά αυτά που έγραψε με μεγάλη προσοχή ο Γ. Βότσης, που από χρόνια είμαστε συντροφικό τρίγωνο (χάσαμε τον τρίτο, τον Λάκη Καραλή, αλλά για μας, στη μικρή μας παρέα, βρίσκεται και τραγουδάει).

Λένε να ανακαλέσω. Κανείς δεν μπορεί να ανακαλέσει αυτά που δεν είπε. Τι μου ζήτησε στην ουσία η πολιτική γραμματεία του ΣΥΝ; Να στείλω στο πυρ το εξώτερον δυο ανθρώπους που εκτιμώ την ευφυΐα της γραφής τους και το θάρρος της γνώμης τους. Εγώ όμως είμαι αλληλέγγυος μαζί τους, όπως και με κάθε άλλο δημοσιογράφο που μας ανοίγει τα μάτια. Αυτές οι γραμμές γράφονται πριν την ειδική συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που θα πω είναι πως δεν δέχομαι να κουβεντιάσω κανένα θέμα «Κοροβέση» γιατί αυτό είναι ανύπαρκτο. Αλλά ευχαρίστως θα ακούσω τις απολογίες κάποιων ηγετικών στελεχών του ΣΥΝ και θα τους θέσω ένα απλό ερώτημα: Θέλετε μια νέα Αριστερά του 21ου αιώνα για μια μη βίαιη επανάσταση που θα ανατρέψει τον μαφιόζικο καπιταλισμό του νεοφιλευθερισμού ή ζητάτε έναν διορισμό στο Δημόσιο, έστω και αν αυτό έχει τη μορφή του υπουργικού θώκου;

Οι άνθρωποι που διαμόρφωσαν τη νιότη μου ήταν οι Κουκουέδες. Είχαν πιστέψει βαθιά στην ελευθερία του ανθρώπου και έδιναν τη ζωή τους χωρίς ερώτημα. Αυτό βέβαια ξεκινούσε από ένα ασυνείδητο λίμπιντο που είχε μέσα του την έννοια της ελευθερίας και στην ουσία εκμηδένιζε την όποια πολιτική. Η πολιτική έχει όρια γιατί κινείται στα όρια του υπαρκτού. Η ελευθερία δεν έχει κανένα όριο και το βασίλειό της δεν είναι η αυθαιρεσία, αλλά η δημιουργία. Τα κλασικά έργα τέχνης αυτό αποδεικνύουν και αυτά θα έπρεπε να είναι οι βασικοί καθοδηγητές της Αριστεράς. Κάποιοι από μας στον ΣΥΡΙΖΑ εμπνεόμαστε από τέτοιες ιδέες και ανατρέχουμε στην πλούσια επαναστατική σκέψη του δέκατου ένατου αιώνα, που από τότε επεξεργαζόταν τα προβλήματα του εικοστού πρώτου αιώνα.

Μου λένε πως για το καλό της Αριστεράς πρέπει να κάνω μια δήλωση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και έτσι αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας τη γεροντική άνοια της Αριστεράς. Και έτσι το θέμα κλείνει οριστικά για μένα. Η Ελλάδα καίγεται και εμείς γινόμαστε ασημαντολόγοι. Δεν είναι ντροπή μας;

* Συγγραφέας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α' Αθηνών
perkor29@gmail.com




ΥΓ alzap: Τα bold δικά μου.
Και προσυπογράφω και με τα δύο χέρια:
"...Εγώ προσωπικά είμαι άθρησκος. Και αυτό γιατί στο φτωχό μου τσερβέλο δεν χωρούν τέτοιες έννοιες. Απλά κοιτάζω στα μικρά καθημερινά προβλήματα να έχω όσο γίνεται μια ανθρώπινη στάση, που μπορεί να είναι σωστή ή λάθος. Και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και για τα δυο..."

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΑΝΤΩΝΑΡΟ...

... και τους βοηθούς του, PRACTORX και VAGGOSX

Αγαπητοί φίλοι,
διαπιστώνοντας πόσο σας ενδιαφέρει η διάδοση φανταστικών πληροφοριών για σκύλους που δαγκώνουν, για κανό που χάνονται και για μπάνια στη θάλασσα την ώρα της φωτιάς, επιτρέψτε μου να ρωτήσω με βάση πραγματικές πληροφορίες.

Η πρωθυπουργάρα όταν περνάει κάποια απογευματάκια με το φουσκωτό στην Εύβοια ΠΟΙΟΝ συναντάει και κυρίως ΓΙΑΤΙ;

Έχουν σχέση τα παραπάνω με αυτό που γράφτηκε πριν λίγες μέρες;

"…Σύμφωνα με κύκλους στο Μέγαρο Μαξίμου, η κ. Μπακογιάννη και «γενικότερα η οικογένεια Μητσοτάκη κρατά από κάπου τον Καραμανλή και όχι για οικονομικούς λόγους».
Οι κύκλοι του Μαξίμου απέφυγαν να εξηγήσουν τι εννοούν, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό που η προσωπική ζωή του πρωθυπουργού γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Λίγο πριν από τις πρόσφατες ευρωεκλογές για την προσωπική ζωή του πρωθυπουργού μίλησε με υποτιμητικό τρόπο σε δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνέντευξης ο κ. Καρατζαφέρης. Το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκνευρίστηκαν ιδιαίτερα…"

Θα δούμε το ερώτημα να απαντάται άραγε;



ΥΓ ΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΣ Α ΚΑΙ Β:
Νομίζω ότι θα περάσουμε ωραία απο εδω και πέρα. Για κάθε προβοκατόρικο παραμύθι που θα ρίχνετε στη πιάτσα θα ρωτάω με βάση ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γεγονότα.
Καλημέρα σας.

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2009

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΕΝΤ...

Πριν ένα χρόνο, βαριά άρρωστος, μόλις εγχειρισμένος, πηγαίνει κατ΄ευθείαν απο το Cape Cod Hospital στο συνέδριο των Δημοκρατικών για να στηρίξει την υποψηφιότητα Ομπάμα. Οι στιγμές για το Δημοκρατικό κόμμα είναι μοναδικές, συγκλονιστικές, ιστορικές. Δείτε την ομιλία του. Είναι η τελευταία.



Ο Τεντ Κέννετυ έφυγε οριστικά.

Όποιος παρακολουθεί και κρίνει τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ ξέρει ότι ο Τεντ Κέννεντυ είναι μια μεγάλη απώλεια για τους φτωχούς, τους άνεργους, τους άστεγους, τις μειονότητες στην Αμερική. Απο το 1964 μέχρι σήμερα όποιο νομοσχέδιο΄ πέρασε στη Γερουσία και αφορούσε στην προστασία των αδύναμων οικονομικά και κοινωνικά Αμερικανών, είχε την υπογραφή του αλλά και τη σφραγίδα της επιμονής του.

Οι Βορειοιρλανδοί είχαν στο πρόσωπό του έναν σταθερό και διαχρονικό σύμμαχο.
Η Κύπρος, η Ελλάδα και ο Ελληνισμός το ίδιο.

Απο τους ελάχιστους γερουσιαστές που εναντιώθηκε δημόσια, έντονα και μαχητικά στον πόλεμο στο Ιρακ απο την πρώτη στιγμή.

Ξέρω ότι πολλοί σκέπτονται διαφορετικά. Κρίνουν τον Τεντ Κέννεντυ ως έναν ακόμα μεγαλοαστό πολιτικό του αμερικανικού συστήματος. Πιστεύω ότι κάνουν λάθος.

Πολύ περισσότερο το πιστεύουν, νομίζω, οι άνεργοι, οι μαύροι, οι μετανάστες, οι περιθωριοποιημένοι πολίτες στις ΗΠΑ.

Γιατί και με τον θάνατό του ο Κέννεντυ δίνει τη μάχη.
Τη στιγμή που η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι και επιτίθεται στην προσπάθεια του Ομπάμα να δημιουργήσει Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ο Κέννεντυ απο τους βασικούς εμπνευστές και υποστηρικτές της δωρεάν υγείας για όλους, θυμιζει σε όλους με την απουσία του ότι η μάχη πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί.

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...


... στον alzap.

Με τρεμάμενο χέρι, βαθιά συγκινημένος πληκτρολογώ αυτές τις λέξεις.

Στο ισόγειο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ συνάντησα τυχαία τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Μητσοτάκη. Φυλλομετρούσε παιδικά βιβλία για τα δίδυμα του άλλου Κώστα. Τόλμησα να τον ρωτήσω για το 89. Για την κυβερνητική συνεργασία του με τον ΣΥΝ (ΚΚΕ και ΕΑΡ). Ρώτησα τη γνώμη του για τους λόγους για τους οποίους συνεργάστηκαν μαζί του.
Δεν περίμενα να μου δώσει σημασία.


Εκείνος όμως μου απάντησε!

Διαβάστε τι μου είπε:

"Το ΚΚΕ του Χαρίλαου Φλωράκη και η ΕΑΡ του Λεωνίδα Κύρκου, το 1989 ήθελαν να βγουν από το λάαγκερ που είχε μπει η αριστερά στην Ελλάδα μετά το 1949. Ήθελαν να γίνει η αριστερά μία αξιοσέβαστη και αξιόπιστη πολιτική δύναμη, που να κρίνεται όχι με βάση τις εμφύλιες συγκρούσεις της δεκαετίας του '40, ή με βάση τα δεδομένα του ψυχρού πολέμου, αλλά με βάση τις πολιτικές της προτάσεις.

Το 1989 πέτυχαν αυτόν τον σκοπό. Σήμερα η αριστερά δεν είναι παρίας του πολιτικού συστήματος. Δεν λειτουργεί πια Συμβούλιο του Στέμματος από το οποίο η αριστερά είναι εξ ορισμού αποκλεισμένη. Τα δύο αριστερά κόμματα της χώρας αντιμετωπίζονται ως πολιτειακοί παράγοντες, ως θεσμοί."


Πως είπατε;





ΥΓ: Εντάξει, ΔΕΝ μου το είπε ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ.

Το διάβασα στην ΑΥΓΗ σε άρθρο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ...
Γράφει στην ΑΥΓΗ ο Μητσοτάκης; Νομίζω όχι, προς το παρόν τουλάχιστον.

ΑΤΙΜΟΙ ΤΟΙΧΟΙ...

Τρίτη, Αυγούστου 25, 2009

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΦΙΝΤΕΛ...

... όποιες κι αν είναι οι στροφές της ιστορίας, σκέπτομαι, αγαπώ και εμπνέομαι απο τον αγώνα και την πορεία τη δική σου και του Κουβανικού λαού.

Πηγή της είδησης και του βιντεο το TVXS
Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο εμφανίστηκε χθες στην κουβανική τηλεόραση, μετά από 14 μήνες αποχής από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις. Ο 83χρονος Φιντέλ εμφανίστηκε σε βιντεοσκοπημένες εικόνες να συζητάει ευδιάθετα με μια ομάδα μαθητών από τη Βενεζουέλα.



Με αφορμή τα ογδοηκοστά γενέθλια του Φιντέλ Κάστρο, ο νομπελίστας συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, έγραψε ένα άρθρο στην κουβανική εφημερίδα Granma.Διαβάστε ένα απόσπασμα:

...Ονειρεύεται πως οι επιστήμονές του τελικά θα βρουν το φάρμακο για την απόλυτη θεραπεία του καρκίνου. Είναι πεπεισμένος πως η η σωστή καλλιέργεια της συνείδησης είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ανθρωπότητας και πως τα ηθικά κίνητρα υπερνικούν τα υλικά αγαθά στον αγώνα για αλλαγή του κόσμου και της ιστορίας. Στις ελάχιστες στιγμές που νοσταλγεί τη ζωή, τον έχω ακούσει να συλλογιέται τα πράγματα που θα μπορούσε να είχε χειριστεί διαφορετικά, ώστε να είχε προσωπική ζωή. Βλέποντάς τον φορτωμένο με το βάρος της μοίρας τόσων ανθρώπων, τον ρώτησα τί θα ήθελε περισσότερο να κάνει στη ζωή του. Μου απάντησε αμέσως: "Να σταθώ στη γωνία ενός δρόμου."

Το πλήρες άρθρο ΕΔΩ

Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2009

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ - ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΟΥΝ...



...τον Γ. Βότση για όσα, μεταξύ άλλων, γράφει στην σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ;

Δείτε το σχετικό απόσπασμα απο το άρθρο του με τίτλο:
"Κάτω τα χέρια σας, σύντροφοι, από τον Περικλή"
----------------------------------------------------------------

"Και το τελευταίο, ελλείψει χώρου: Μωρές παρθένες αποκαλεί χλευαστικά το «ΒΗΜΑ» (20-08-09) τα κόμματα και τα στελέχη της Αριστεράς με «τη δήθεν οργισμένη αντίδραση στις αναφορές Κοροβέση».

Διότι ξέρει ότι (και) η Αριστερά παλαιόθεν δεν υπήρξε εκλεκτική στους χρηματοδότες της: Η χούντα λ.χ. βρήκε στα αρχεία της ΕΔΑ να τη χρηματοδοτούν και μεγαλοκαπιταλιστές, όπως ο Στρ. Ανδρεάδης, ο Γερ. Πλυτάς κ.ά.

Και ο Τσαουσέσκου δεν ήταν λιγότερο δυνάστης, επειδή ενίσχυε ώς το δραματικό τέλος του την «ανανεωτική» ελληνική Αριστερά. Από πρώτο χέρι τα ξέρει αυτά και ο Λ. Κύρκος, που είναι κρίμα να εκτίθεται με όσα λέει για «ιλιγγιώδεις ανοησίες» και «βδελυρά παραμύθια»..."


Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Δείτε τα σχετικά σημειώματά μου ΕΔΩ και ΕΔΩ.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ...

...ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!




Μετά τη σύλληψη του πιλότου του κυπριακού πυροσβεστικού ελικοπτέρου στη Ρόδο όλα γίνονται πιο καθαρά.

Απορούσα μέχρι τώρα γιατί τα Τουρκικά αεροπλάνα αλωνίζουν στο Αιγαίο ανενόχλητα.

Προφανώς ο παμπόνηρος Ερντογαν υποχρεώνει τους πιλότους του να πετάνε με τη φορολογική δήλωση τους, να φαίνεται δηλαδή ότι ΔΕΝ χρωστάνε.

Ας τολμήσει να πετάξει ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ και να δείτε πως θα φεύγουν οι ελληνικοί πύραυλοι εδάφους- αέρος.

Δεν παίζει με αυτά ο Κωστάκης…

Κυριακή, Αυγούστου 23, 2009

Ο ΝΕΡΩΝΑΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ...



Ευτελής κομπιναδόρος και φτηνός πολιτικάντης μέχρι τέλους.

Επικεφαλής μιας κυβέρνησης που δεν μπορεί να οργανώσει ΤΙΠΟΤΑ, μιας κυβέρνησης με ΜΗΔΕΝΙΚΑ αντανακλαστικά σε στιγμές κρίσης, το μόνο που κάνει είναι να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Δεν σέβεται τίποτα.

Ανακοίνωσε πριν λίγο ότι θα πετάξει με το ελικόπτερο πάνω από την Αττική…

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ;



ΥΓ: Η αφίσσα δημιουργία του kaltsovrakou

Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2009

ΧΑΜΟΥΡΕΣ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...

... ΧΑΜΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΙ

Τον έχουν ρίξει στην αρένα και ξαμόλησαν τα άγρια θηρία, τις ύαινες. Δεν έχουν φραγμό πια.

Άκουσα στις ειδήσεις τον κ.Λεβέντη να ισχυρίζεται, «ως γιατρός» μάλιστα, ότι ο Κοροβέσης είναι σε μόνιμη κατάσταση ευφροσύνης και ότι στα νομοσχέδια δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι πρέπει να ψηφίσει.

Είναι το αποκορύφωμα στην αθλιότητα του τελευταίου 48ωρου.

Φρίκαρα! Κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό. Δεν του επιτίθενται πολιτικά αλλά σε προσωπικό επίπεδο, κάτω από τη ζώνη. Κάνουν ότι δεν έχει τολμήσει να κάνει ο Καρατζαφέρης.

Έχω φίλους στο ΣΥΡΙΖΑ. Περισσότερους στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους στον ΣΥΝ.

Πήρα έναν από αυτούς, στέλεχος συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, τριάντα και βάλε χρόνια φίλοι. Τον πήρα για να του πω ότι είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται, αυτή η προσπάθεια δημόσιου διασυρμού ενός ανθρώπου με την προσφορά, το ήθος, την εντιμότητα του Περικλή Κοροβέση. Διαμαρτυρήθηκα έντονα για αυτές τις πρακτικές, γι αυτές τις συμπεριφορές που μας γυρνάνε δεκάδες χρόνια πίσω στις πιο σκοτεινές και άθλιες στιγμές του αριστερού κινήματος.

Μου απάντησε με την μοναδική απάντηση που δεν περίμενα να ακούσω:

« Τα ήθελε ο κώλος του» !!!!! Έμεινα άναυδος!

Δεν θα πω το όνομα του φίλου μου γιατί ελπίζω ότι μια μέρα θα μετανιώσει πικρά γι΄αυτά που γίνονται.

Θα πω όμως ότι είμαι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ. Και θα επαναλάβω αυτό που απάντησα πριν του κλείσω το τηλέφωνο.

«ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ για τα χάλια και τα κατάντια σου και καλή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά στον Σταλιν»

Λοιπόν πείτε ότι θέλετε, χαρακτηρίστε με όπως νομίζετε. Θα εκφραστώ όμως όπως νοιώθω και θα ρωτήσω τις πολιτικές αδελφές :

Μέχρι πριν δύο μέρες, πριν δηλαδή κάνει τη γνωστή δήλωση του, ο Κοροβέσης μπορούσε και ξεχώριζε ΤΙ ψήφιζε; Ήταν υπεύθυνος; Ήταν αριστερός; Μόλις έκανε τη γνωστή δήλωση έγινε ο Κοροβέσης όλα αυτά που του καταλογίζετε;

Είχε τέτοιο πρόβλημα δυόμιση χρόνια ένας βουλευτής σας και δεν μιλάγατε, δεν κάνατε κάτι; Ψηφίστηκαν νομοσχέδια που επηρέασαν τη ζωή των εργαζομένων και ένας βουλευτής σας ψήφιζε άλλα αντί άλλων και σεις μούγκα στη στρούγκα άθλια ανθρωπάκια;

Για να αποφύγετε το πολιτικό κόστος; Αυτό δεν μας είπες σήμερα γελοίε Λεβέντη; Αυτό δεν μας είπες ως πολιτικός στέλεχος και όχι ως γιατρός. Γιατί στη Βουλή φτηνό ανθρωπάκι πήγες για να κάνεις πολιτικούς αγώνες και όχι για να ασκήσεις το ιατρικό επάγγελμα.

Και κάτι ακόμα για την ιατρική σου ιδιότητα. Από πότε οι γιατροί βγαίνουν στις τηλεοράσεις και ανακοινώνουν τις διαγνώσεις τους για συνανθρώπους τους; Από πότε ρε καταχραστή του όρκου που έδωσες στον Ιπποκράτη;

Θέλω να θυμίσω σε αυτά τα ανθρωπάκια ότι όταν ο Ζαχαριάδης ισοπέδωνε κόσμο το έκανε τουλάχιστον από τη «Φωνή της Αλήθειας», δεν το έκανε από το σταθμό του Πρετεντέρη… θέλετε να μιμηθείτε τον Ζαχαριάδη αλλά ούτε για αυτό δεν είσαστε ικανοί. Ζαχαριαδικό ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ είσαστε. Μέχρι εκεί μπορείτε, μέχρι εκεί…

Και μη μου πει κανένας "και συ γιατί νοιάζεσαι, άστους να σφαχτούνε". Γιατί θα του πω να πάρει τα κομματικά κουτάκια του και να τα βάλει εκεί που ξέρει. Εγώ έμαθα στη ζωή μου και στο κόμμα μου ότι οφείλω να στέκομαι αλληλέγγυος σε κάθε άνθρωπο που προσπαθεί να τον τσακίσει η όποια σκοπιμότητα, όποιου χρώματος, κόμματος ή εθνότητας. Αυτό είναι κατάκτηση, είναι δικαίωμα, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!

Και μη μου πει κάποιος για το περιεχόμενο της δήλωσης του. Γιατί πλέον αυτό είναι ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝ. Σε πρώτο πλάνο έχει μπει ο φασισμός τους που προσπαθεί να ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ από το κάδρο, να ισοπεδώσει ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά τον συμπολίτη μου, τον συνάνθρωπό μου, τον συναγωνιστή ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ .

Και ασφαλώς ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ από τα φασίζοντα ερπετά που βγήκαν από τη φωλιά τους αυτές τις μέρες και κάνουν αυτά που κάνουν και λένε αυτά που λένε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ξαναμιλήσει για αριστερά και κοινωνική ανατροπή.

Ας ανοίξει το σούργελο ο Τσίπρας με το Λεβέντη και τους λοιπους ένα ιατρείο στο ισόγειο της Κουμουνδούρου να περνάνε τα μέλη και οι ψηφοφόροι τους, να τους εξετάζουν, να τους δίνουν πιστοποιητικό καταλληλότητας για πολιτική δράση.

Λοιπόν επειδή τις βαριές κουβέντες και τις εννοώ και τις υπογράφω, όποιος θίγεται να κάνει ότι νομίζει. Και μηνύσεις και αγωγές δεχόμαστε.

Θα κλείσω λέγοντας ότι αισθάνομαι και είμαι απολύτως αλληλέγγυος με τον Περικλή Κοροβέση. Δηλώνω ότι είμαι μονίμως σε κατάσταση ευφροσύνης, είμαι ανεύθυνος και πάντα σε μακαριότητα. Κάθε ύβρις που εξαπολύεται προς τον Κοροβέση τη μοιράζομαι μαζί του και με αφορά όσο τον αφορά.

Δηλώνω επίσης οτι δέχομαι οποιονδήποτε γιατρό ή μη γιατρό, τσουτσέκι της Κουμουνδούρου, να με εξετάσει ιατρικά και μετά να δημοσιοποιήσει τη γνωμάτευση του για το αν μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω πολιτικές δηλώσεις.

Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2009

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΟΡΟΒΕΣΗ...




... ότι δεν είσαι πράκτορας του κατεστημένου, γελοίος, ηλίθιος, καιροσκόπος...


Δήλωσε ο Περικλής Κοροβέσης:
"...η υπόθεση Siemens είναι ένα δομικό σκάνδαλο του μαφιόζικου καπιταλισμού».
το μέγα σκάνδαλο είναι ότι έχουν πάρει χρήματα και το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ, ύστερα από τις πληροφορίες που έχουμε, την περίοδο της οικουμενικής Κυβέρνησης Τζανετάκη και αυτά τα δύο κόμματα, δεν έχουν αντιδράσει. Άρα λοιπόν πρόκειται για μία διαφθορά όλου του πολιτικού συστήματος και δυστυχώς είναι μέσα και η αριστερά.
προκηρύχθηκε ένας διαγωνισμός διεθνής για τα τηλέφωνα κι όλα τα κόμματα που μετείχαν στην Οικουμενική Κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο ενιαίος Συνασπισμός, η ΕΑΡ (Ελληνική Αριστερά) δηλαδή του Λεωνίδα Κύρκου, πήρανε χρήματα και δεν αντιδράσανε. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη...".

Αμέσως ξεκίνησαν τα όργανα.
Τον είπαν ασεβή ως προς τους αγώνες και τις αγωνίες της Αριστεράς, τον είπαν ηλίθιο γιατί λόγω της χαλαρότητας των θερινών διακοπών δεν ξέρει τι λέει, τον είπαν πράκτορα του κατεστημένου και θλιβερό παραμυθατζή, τον είπαν καιροσκόπο... Τον απείλησαν με τη σύγκληση των οργάνων τους...

Κι αυτό γιατί; Γιατί τόλμησε να πει την αλήθεια για τις παθογένειες ενός πολιτικού συστήματος και του τρόπου λειτουργίας του. Γιατί είπε το αυτονόητο. Ότι όσοι συμμετέχουν σε ένα πολιτικό σύστημα συμβάλλουν και είναι συνυπεύθυνοι, στο βαθμό που τους αναλογεί, για τα καλά αλλά και τα κακά του.

ΚΑΝΕΙΣ, ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΙΣ απο όλους αυτούς δεν σκέφτηκε να τον καλέσει και να τον ρωτήσει για τις πληροφορίες και τις υποψίες ή τα στοιχεία που έχει...

Και ο λόγος είναι απλός. Είναι ο ίδιος λόγος που ταπεινώνει και ευτελίζει στον Καραμανλή και του απαγορεύει να απαντήσει στις προκλήσεις του Χριστοφοράκου. Ο λόγος είναι ότι ξέρουν τις απαντήσεις απο πρώτο χέρι...

Όπως ξερει και το ΚΚΕ για τα τεκταινόμενα την εποχή στην οποία αναφέρθηκε ο Περικλής Κοροβέσης.

Ξέρουν πολύ καλά -δεν μπορείτε να φαντασθείτε πόσο καλά- για τον Καλογρίτσα, ξέρουν και για τον Παστελάκο οι δύο συνιστώσες του τότε ενιαίου Συνασπισμού...

Η απόλυτη υποκρισία της "καθαρότητας" πολιτικών ηγεσιών που αυτοαποκαλούνται Αριστερά και μάλιστα ανατρεπτική.

Κι ο Περικλής; Ο Περικλής αναγκάστηκε να κάνει δήλωση μετανοίας ισχυριζόμενος ότι όσα είπε τα είπε γιατί:

"Η ηγεσία της αριστεράς του 1990, στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, όφειλε να είχε δώσει έγκαιρα απαντήσεις, υπερασπίζοντας τον εαυτό της από τους υπαινιγμούς που διατυπώνονται δημόσια από έγκριτους δημοσιογράφους και σε έγκριτες εφημερίδες, περί συνενοχής της σε σκανδαλώδεις συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens(Ελευθεροτυπία 13/7/2009,Γ.Βότσης και άρθρο Κ. Μπέη, Ελευθεροτυπία, Ιούλιος 2009) προκειμένου να μην αιωρούνται ερωτήματα.

Χαίρομαι που με μια δήλωση που ανακύκλωνε ήδη πολυδημοσιευμένες πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις, έστω και καθυστερημένα."

Τώρα που αντιδράσανε όπως αντιδράσανε οι ηγεσίες του ΣΥΝ και του ΚΚΕ, εσύ Περικλή πείστηκες και το πρόβλημα λύθηκε...

ΑΥΤΟ είναι Περικλή; Καλά το κατάλαβα;

Εγω πάντως τους ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ τους έχω σε γωνιά αγαπημένη στη βιβλιοθήκη μου.

Και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα γράψεις για τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΥΛΑΚΕΣ.

Γιατί εγω βλέπεις εξακολουθώ να είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ΔΕΝ είσαι πράκτορας, ηλίθιος, καιροσκόπος, άκαπνος και τζάμπα μάγκας...

Τρίτη, Αυγούστου 18, 2009

ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΝΟΕΙ ΟΣΑ ΛΕΕΙ...



... όποιος ουσιαστικά παλεύει για την διαφάνεια, όποιος δεν φοβάται την αλήθεια και πραγματικά την αναζητά άσχετα με το όποιο πιθανό πολιτικό κόστος, κάνει ΑΥΤΟ...

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή που απέστειλε προς τον συνήγορο του Μιχ. Χριστοφοράκου.

"Αξιότιμε κύριε,

Δηλώσατε στην εφημερίδα «Το Βήμα», 11/08/09, ότι «αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς».

Κατόπιν της δηλώσεώς σας αυτής, και παρότι αναφέρεστε αποκλειστικά στη Νέα Δημοκρατία η οποία απέφυγε να αποδεχθεί την ανωτέρω δημόσια πρόσκλησή σας, το ΠΑΣΟΚ σας καλεί δημοσίως να ανταποκριθείτε στη δέσμευσή σας, παρέχοντας το σύνολο των στοιχείων - αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πελάτης σας και αφορούν στο ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπόψη της Γερμανικής Δικαιοσύνης.

Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε άμεσα την απάντησή σας, την οποία το ΠΑΣΟΚ μόλις λάβει θα δώσει στη δημοσιότητα.

Για το ΠΑΣΟΚ
Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου,
Γιάννης Ν. Ραγκούσης"

... κάνει δηλαδή ότι ΠΟΤΕ δεν θα τολμήσει ο Καραμανλής για λόγους που του έχει εξηγήσει ο θείος του Αχιλλέας Καραμανλής...

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ...

με μπροστάρηδες το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ και τον ΟΠΑΠ.

Ξεκίνησαν την αντίσταση κατά των Γερμανών κατακτητών. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γνήσιο πατριωτισμό, οι δύο Δημόσιοι Οργανισμοί τροφοδοτούν με ευρώ τον οπλαρχηγό Βασίλη Ζήση στην απελευθερωτικό αγώνα κατά της ναζιστικής λαίλαπας.

Επιτέλους ένας Έλληνας βαρβάτος, ένας Ελληναράς , βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Δεν φταίει η Κυβέρνηση και ο κ.Ζαγοριανός που ο Χριστοφοράκος πήγε βόλτα στο Μόναχο.

Δεν φταίει η Κυβέρνηση, ο Ζαγοριανός και ο Σανιδάς που τεμάχισαν την υπόθεση ώστε να μείνει στο απυρόβλητο για την περίοδο 2004 - 2008 ο Καραμανλής και η κυβερνησάρα του.

Δεν φταίει κανείς που οι Γερμανοί βρήκαν σε 3 μήνες όσα δεν ανακάλυψε ο Ζαγοριανός σε 2 χρόνια…

Οι Γερμανοί φταίνε γιατί θεωρούν ότι η έκδοση των κατηγορουμένων πρέπει να γίνεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη και τιμωρία, και όχι για να γίνουν επικοινωνιακό παιχνίδι στα χέρια του Αντώναρου και του Παυλόπουλου και των κάθε είδους Ζήσηδων.

Οι Γερμανοί λοιπόν είναι οι υπεύθυνοι και η Μέρκελ, η κολλητή του Καραμανλή, οι οποίοι ασφαλώς είναι ναζί σύμφωνα με το σχετικό ποστ, του χρηματοδοτούμενου από την Κυβέρνηση Καραμανλή, ANTINEWS .

Ως συνεισφορά μου στον αγώνα του Καπεταν Ζήση για τη μονάκριβη τη λευτεριά ένα βιντεάκι για να εμπνευστούμε. (Όπου ακούτε ΑΡΗΣ να σκέπτεσθε ΖΗΣΗΣ)




ΥΓ. Να δούμε τί άλλο θα παραγγείλουν οι κάθε είδους Αντώναροι στα παπαγαλάκια τους προκειμένου να συγκαλύψουν το φιάσκο τους.

Σάββατο, Αυγούστου 15, 2009

XPSILIKATZOY: Η ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...

... και η αλήθεια της οργής της στο σημερινό της ποστ:


Τι θα γίνει ρε μαλάκες με τον άνθρωπο;

(Δημοσιεύθηκε από x-psilikatzoy στο Αυγούστου 15, 2009)

Θα τον αφήσετε να πεθάνει, να μείνει ανάπηρος, τι; Ακόμα κι αν διέπραξε “κακουργήματα” πόσο μεγάλα είναι αυτά δηλαδή για να πρέπει να πάθει τέτοια ζημιά; Και πόσοι πραγματικά ένοχοι κάνουν απεργίες πείνας με τέτοια διάρκεια; Και πλησιάζει το όριο των τριάντα ημερών που τα πράγματα σκουραίνουν, επιτέλους πόσο στ' αρχίδια σας;

Τί ήταν αυτό που έκανε δηλαδή;

Ανακατεύτηκε στο σκάνδαλο με τους βατοπεδινούς, τα έπαιρνε χοντρά από τη Siemens ή πήδαγε υπαλλήλους για να τις μονιμοποιήσει μασουλώντας παράλληλα δημόσιο χρήμα;
Γιατί προφανώς τα παραπάνω κάνουν ένα ωραιότατο ριάλιτι για να γεμίζει τα σαλόνια μας για μήνες αλλά για να σε γαμήσουν πραγματικά αρκούν δυό γκαβλωμένοι μπουρτζόβλακες ματατζήδες που την είδαν καουμπόηδες σε μια Αθήνα ινδιάνων.

Γιατί αυτό ακριβώς ήταν.

Παρασκευή, Αυγούστου 14, 2009

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ...



... φοβάται να ρωτήσει τους δικηγόρους του Χριστοφοράκου που τον προκαλούν δημόσια...



Δεν το κάνει γιατί τα ξέρει ΟΛΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ...

Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2009

Ο "ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ" ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ...



... ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν εκβιάζεται και ότι δεν φοβάται, αντίθετα επιζητεί, την αλήθεια για όλους και για όλα.
Διαβάστε τη σημερινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:


"Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο Γραμματέας του Κινήματος, Γιάννης Ραγκούσης, πρόκειται τις προσεχείς ημέρες να αποστείλει επιστολή προς τους δικηγόρους του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, ζητώντας τους να γνωστοποιήσουν όποια στοιχεία - αποδείξεις διαθέτει ο πελάτης τους, προκειμένου να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του, όπως αυτοί εμφανίζονται στην απολογία του στη Γερμανική Δικαιοσύνη, περί χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens.

Υπογραμμίζεται ότι, τέτοια δέσμευση - υποχρέωση ήδη έχουν οι ίδιοι αναλάβει με σχετική δήλωσή τους προς την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, αναφερόμενοι σε χρηματοδοτήσεις της Siemens προς τη Νέα Δημοκρατία.

Σταθερή και αμετακίνητη θέση μας είναι και παραμένει η πλήρης διαφάνεια και η ανάγκη να έρθουν όλα στο φως, να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να απελευθερωθεί το πολιτικό σύστημα από κάθε μορφής ομηρία."

Αυτά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με τον

"ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ" ΕΥΤΕΛΙΖΟΜΕΝΟ... Κωστάκη Καραμανλή



που κρύβεται ως ένοχος, κακομοίρης και μοιραίος πίσω απο τον ... Ζαγορίτη.


ΥΓ.Η φωτο του Γ Παπανδρέου απο το ΠΑΣΟΚ
Η φωτο του Κωστάκη Καραμανλή απο το PIAZZA del POPOLO

ΔΥΟ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ...

... την αλήθεια κάνουν πέρα.

Δεν υπάρχει περισσότερο αυταπόδεικτη, πιο άμεση εικόνα της κατρακύλας της δημοσιογραφίας από την εικόνα που παρουσιάζει το ANTIWEBLOG και ο Βασίλης Ζήσης.

Αν πάτε στο μπλογκ του θα διαπιστώσετε ότι η αιτία για τα κακά, τη διαφθορά και την οικονομική κρίση στη χώρα είναι ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.
Ο Ζήσης αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς πυλώνες της λάσπης κατά του Γ. Παπανδρέου. Έχει αναλάβει εργολαβία το παλληκάρι και αυτό είναι οφθαλμοφανές. Πως λέμε: Θέλει η …… να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει…

Το αντίτιμο της εργολαβίας είναι βεβαίως η κρατική διαφήμιση. Από τότε που ο ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διαφημίζονται στο μπλογκ του και το παιδί εισπράττει, δεν έχει φραγμούς. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλάξει τη Νέα Δημοκρατία για το σκάνδαλο της SIEMENS και να το χρεώσει αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε όμως τι έγραφε πριν ένα χρόνο, όταν δεν είχε κρατική διαφήμιση, όταν δεν τον τάιζε η Ρηγίλλης. Τότε θεωρούσε με στοιχεία και υψηλού επιπέδου ανάλυση ότι τα σκάνδαλα της SIEMENS αλλά και των ομολόγων είναι ΓΑΛΑΖΙΑ.
Απολαύστε τον…



Απο τις φούσκες, στα ομόλογα και τώρα την Ζημενς
(ANTIWEBLOG 19-7-2008)

Θυμάστε την εφοριακό και στέλεχος της ΝΔ Αντωνία Μάρκου, που εμφανίστηκε αυτοβούλως στον εισαγγελέα κ. Αθανασίου για να καταθέσει ότι το 1993 το τότε μέλος της Κ. Ε. της Ν. Δ. Δημήτρης Νέγρης την έπεισε να ανοίξει έναν λογαριασμό στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης;

Αποκλειστικός χειριστής του λογαριασμού ήταν ο επί σειρά ετών διευθυντής τηλεπικοινωνιών της ελληνικής Siemens Ηλίας Γεωργίου, προκάτοχος του Μ. Χριστοφοράκου και με στενές σχέσεις με την αγία οικογένεια. Σύμφωνα με χειρόγραφο σημείωμα που συντάχθηκε μετά τη σύμβαση 8002 ανάμεσα στον ΟΤΕ και την Ζήμενς, στον λογαριασμό αυτό πιστώθηκαν 4.317.458 μάρκα, τα οποία ο κ. Γεωργίου έπαιξε στο Χρηματιστήριο.

Προσέξτε τώρα: Ο κ. Γεωργίου είναι ιδρυτής της offshore Plexus Corporation, η οποία εμπλέκεται αποδεδειγμένα στο μεγάλο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου (1999). Το ίδιο συμβαίνει και με μια άλλη offshore, την Vega International Corporation. Διαχειριστής στην Plexus και την Vega είναι ο Τρύφων Αποστολόπουλος που έχει προφυλακισθεί για χειραγώγηση των μετοχών Σιγάλα και ΑΤΤΙΚΑΤ. Η Vega είναι η εταιρεία που έστελνε εμβάσματα (300.000 ευρώ) σε λογαριασμούς της ανακρίτριας Μπουρμπούλια που βρίσκεται στον Κορυδαλλό. Για την ίδια υπόθεση είχε προφυλακισθεί και ο κ. Πανούσης της ΑΤΤΙΚΑΤ.

Με την Vega International και την Plexus Corporation, έχει συσχετισθεί όμως και ο Ευγένιος Παπαδόπουλος πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης και στενός φίλου του Σάββα Τσιτουρίδη. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο εφέτης ανακριτής Γιάννης Σίδερης είχε ζητήσει την άρση του τραπεζικού απορρήτου του κ. Παπαδόπουλου και ο κ. Καραμανλής είχε αναγκασθεί να ζητήσει την παραίτησή του,μαζί με εκείνη του κ. Τσιτουρίδη. Έτσι άρχισε το σκάνδαλο των ομολόγων. Ο Ζορμπάς αναζητούσε στοιχεία και αποδείξεις που ενδεχομένως να συνδέουν τον Ευγένιο Παπαδόπουλο με την κακουργηματική πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Με την Plexus εμπλέκεται και ο Πρόδρομος Μαυρίδης, το άλλο αστέρι των μαύρων ταμείων της Ζήμενς. Προκάτοχος του ιδρυτής της Plexus κ. Γεωργίου στην Ζήμενς ήταν ο κ. Φρίξος Λέτσας. Ο γιός του Αλέξανδρος Λέτσας είναι εκπρόσωπος της Fairways, της μιας δηλαδή εκ των δυο offshore μέσω των οποίων διακινούσαν το μαύρο χρήμα της Ζήμενς προς την Ελλάδα. Η άλλη είναι η Placid Blue.

Ο κ. Α. Λέτσας δήλωσε στον εισαγγελέα ότι ο κ. Μ .Χριστοφοράκος του είχε ζητήσει να ανοίξει λογαριασμούς, προκειμένου να διοχετεύονται εκεί χρήματα της Ζήμενς. Από εκεί ο ίδιος τα έστελνε σε εταιρείες όπως η Martechnic Bunkering και η Ελληνική Τράπεζα Κύπρου. Η Martechnic ανήκει στον επιχειρηματία περί τα ναυτιλιακά, κ. Βασίλη Τυρογαλά που συνδέθηκε με την αγία οικογένεια. Μεγάλα ποσά από τα μαύρα ταμεία διαβιβάζονταν επίσης σε χρηματιστές, όπως οι κ. Νίκος Δεβλέτογλου, Αθανάσιος Ράμμος και Σάββας Γιαννακάκης.

Ο κ. Σ. Γιαννακάκης είναι αντιπρόεδρος της χρηματιστηριακής Megatrust -Oλυμπιακή. Η εταιρία αυτή προήλθε από την συγχώνευση (Φεβρουάριος 2005) της Megatrust ΑΧΕΠΕΥ (στην οποία είχε συμφέροντα η Interamerican του κ. Κοντομηνά) και Oλυμπιακή ΑΧΕΠΕΥ (που ανήκε στον κ. Γιαννακάκη).

Η Megatrust -Oλυμπιακή συνδέεται όμως και με την περίφημη Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ του κ. Πρινιωτάκη. Είναι η εταιρεία που πρωταγωνιστεί στο σκάνδαλο του ομολόγου του ΤΕΑΔΥ, το οποίο λίγο έλειψε να ρίξει πέρυσι τέτοιον καιρό την κυβέρνηση Καραμανλή.

Η Megatrust και η Ακρόπολις συναντιόνται και στην άλλη γνωστή από το σκάνδαλο των ομολόγων εταιρεία, την Hitech. Η «Ακρόπολις» είχε αναλάβει από το 2005 την ειδική διαπραγμάτευση των μετοχών της Hitech. Πριν από την «Ακρόπολις» ειδικός διαπραγματευτής της Hitech ήταν η Megatrust. Ποια είναι η Hitech; Στο πόρισμα Ζορμπά για το ομόλογο του ΤΕΑΔΥ αναφέρεται ότι ο αρχιτέκτονας των δομημένων ομολόγων Γ. Παπαμαρκάκης είχε στείλει τον Φεβρουάριο του 2007, τα περιβόητα τότε 4,2 εκατ. ευρώ στην υπεράκτια Forest Dove, που ανήκε στους Σοφοκλή Πρινιωτάκη, Θόδωρο Πρινιωτάκη, Χριστίνα και Αικατερίνη Πρινιωτάκη.

Μια οικογένεια δηλαδή αυτοκόλλητη στη ΝΔ.

Θέλετε και άλλα για να καταλάβετε για ποιο λόγο η κυβέρνηση εκπαραθυρώνει τον Ζορμπά;


Μπορεί η δικαιοσύνη να ερευνήσει αυτές τις διαδρομές;



ΥΓ Τα bold δικά μου.

Τετάρτη, Αυγούστου 12, 2009

"ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ" ΕΥΤΕΛΙΖΟΜΕΝΟΣ...



«Αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς»

"Επακριβώς": Η λέξη που ευτελίζει όσο τίποτα άλλο έναν πρωθυπουργό, μία κυβέρνηση, ένα κόμμα.

Μία λέξη είναι αρκετή για να αποκαλύψει το μέγεθος της υποκρισίας, του ψέματος, της ψευτομαγκιάς και τελικά της πολιτικής απάτης.

Για να αποδειχτεί τελικά πως δεν αρκούν πάντα οι θωρακισμένες μερσεντές, τα εξαγορασμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για να σώσουν τον κατ΄εξακολούθηση ψεύτη από τον διασυρμό.

Παρίστανε τον αρχάγγελο της κάθαρσης ο κ. Καραμανλής. Λοιδορούσε τον Γιώργο Παπανδρέου όταν του ζητούσε να γίνει εξεταστική επιτροπή, να ξεκαθαρίσει το τοπίο με όποιο κόστος για τα κόμματα. Έλεγε συνειδητά ψέματα ο Καραμανλής ότι η κυβέρνησή του και το κόμμα του δεν έχουν σχέση με την SIEMENS ενώ ήξερε, ήξερε τα πάντα...

Θα στα πούμε επακριβώς, τον προκαλεί ο Χριστοφοράκος. Ρώτησέ μας δηλαδή και θα σου πούμε με ακρίβεια λογαριασμούς , ημερομηνίες, πρόσωπα, ποσά…

Κι ο Καραμανλής επειδή ξέρει και ήξερε, δεν αντιδρά, σιωπά και κρύβεται στο Μαξίμου ευτελιζόμενος κάθε μέρα και περισσότερο. Δεν τολμά και δεν θα τολμήσει να ρωτήσει γιατί ξέρει τις απαντήσεις…

Για να γίνει ένας πρωθυπουργός όμηρος των διαθέσεων και επιδιώξεων του Χριστοφοράκου, της SIEMENS, του Γερμανικού κράτους…

Πίστευα ότι ο Μητσοτάκης ήταν ο χειρότερος Πρωθυπουργός στη νεώτερη Ιστορία της χώρας. Τώρα πρέπει να αλλάξω άποψη.

Δυστυχώς για την Ελλάδα…



ΥΓ. επακριβώς επιρρ. με μεγάλη ακρίβεια
(ορθογραφικό-ερμηνευτικό λεξικό Τεγοπουλου-Φυτράκη)

Τρίτη, Αυγούστου 11, 2009

Ο "ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΑΝΕΚΤΟΣ" ΚΑΙ Η ΝΕΤ-travel...

... σας ταξιδεύουν καθημερινά και δωρεάν σε μια χώρα μαγική.



Είστε ηλικιωμένος και νοσταλγείτε την εκπομπή «ΗΧΩ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ», την ΥΕΝΕΔ και τα ρεπορτάζ του Μαστοράκη;

Είστε νεοδημοκράτης και ξέρετε οτι κάποιοι από το κόμμα σας λαδώθηκαν από την SIEMENS και τον Χριστοφοράκο αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ;

Είστε ταξιδιώτης του Αυγούστου στις Εθνικές οδούς ή στα νησιά του Αιγαίου και θέλετε να ΞΕΧΑΣΕΤΕ τη ταλαιπωρία που τραβήξατε; Να μην σας το θυμίζουν; Σα να μη σας συνέβη ποτέ;

Είστε μισθωτός και σας έχουν έρθει απανωτές οι αυξήσεις και τα σημειώματα της εφορίας και ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ;

Είστε μπατίρης και ασθενής, εγώ είμαι και τα δύο, και θέλετε να ταξιδέψετε δωρεάν στο εξωτερικό, σε χώρες μαγικές που η ζωή είναι ανέφελη, ασφαλής και τακτοποιημένη;
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!

Κι αυτό το χρωστάμε στην πρωθυπουργάρα μας, τον «μηδενικά ανεκτό», (του έμεινε από την μηδενική ανοχή…), Καραμανλή και την κυβερνησάρα του.

Έφτιαξαν έτσι τη ΝΕΤ ώστε με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεχειριστήριο απογειώνεσαι.

Είδα το μεσημεριανό, στις 3μμ, δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ και με ταξίδεψε. Θαύμαζα αυτή τη χώρα που τόσο γλαφυρά περιγράφανε στο δελτίο. Συγκινήθηκα που είδα και πάλι μετά από τόσα και τόσα χρόνια μεγάλο ρεπορτάζ με στραταίους, παρελάσεις και λόγους και παράσημα.

Ησύχασα που για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός μας συσκέφθηκε με τον Αβραμόπουλο και από κοινού αποφάσισαν να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί κανονικά.

Μου έφυγε το άγχος όταν έμαθα ότι όλα είναι εντάξει στην οικονομία εκτός από κάποια μικροπροβλήματα στην φοροδιαφυγή, αλλά και αυτό θα λυθεί γιατί τον Σεπτέμβριο θα συνδεθούν οι ταμειακές μηχανές με το Υπουργείο.

Μου έφυγε ένα βάρος που η ΝΕΤ με ταξίδεψε σε μια χώρα στην οποία όλα λειτουργούν τέλεια και ονειρεμένα.

Δοκιμάστε κι εσείς, δεν χρειάζεστε διαβατήρια και χρήματα. Μόνο να πατήσετε το κατάλληλο κουμπί και η ΝΕΤ-travel θα σας πάει σε μια χώρα εξωτική που την ονομάζει HELLAS…

Κι όλα αυτά χάρις στον αξεπέραστο, τον μοναδικό, τον «μηδενικά ανεκτό» και τη Νουδού την λιπαρή. Γιατί όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά για ένα πράγμα ΔΕΝ μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει:
ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΛΑΔΙΑ!
(Ούτε σταγόνα δεν πάει χαμένη…)

Δευτέρα, Αυγούστου 10, 2009

ΜΙΑ - ΜΙΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ...



Για δωροδοκία πολιτικών την περίοδο 2004 – 2007 καταδικάστηκε στη Γερμανία ο Χριστοφοράκος…

Δεν λύνονται τώρα οι απορίες σας γιατί ο κ.Ζαγοριανός σταματάει την έρευνά του στο έτος 2003;...

Δεν λύνονται επίσης τώρα οι απορίες σας για τους λόγους για τους οποίους ο Καραμανλής ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ τις προτάσεις Παπανδρέου για εξεταστική επιτροπή για την SIEMENS;...

Δεν δημιουργούνται νέες απορίες για το πόσο εύκολα οι Γερμανοί βρήκαν τα στοιχεία μέσα σε 2-3 μήνες και ο κ. Ζαγοριανός ψάχνει κάτι χρόνους κι ακόμα τίποτα;

Αμφιβάλλει κανείς πια για τους λόγους για τους οποίους οι κυβερνώντες ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ τον Χριστοφοράκο;

Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟΠΛΟΚΟ...

και στο LAMIA NEWS για το εξαιρετικό ποστ για την 4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

"Εβδομήντα τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από μία ακόμα μελανή σελίδα της ελληνικής ιστορίας, το πραξικόπημα της 4ης Αυγούστου.

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για το πώς φτάσαμε στο πραξικόπημα, με το μακελειό της Θεσσαλονίκης τον Μάιο του ‘36 όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Μεταξάς.


Το πρώτο κομμάτι του βίντεο είναι από τη σειρά "Το Πανοραμα του Αιώνα" και το δεύτερο βίντεο που μπορείτε να δείτε, προέρχεται από το αρχείο της ΕΡΤ, όπου ο Γιώργος Πετρίτσης στην εκπομπή «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ» ερευνά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τον Μάιο του 1936 στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που συντάραξαν την πόλη.


Έντεκα νεκροί και 250 τραυματίες ήταν το τίμημα της απεργίας από την αστυνομία του Μεταξά.O Γιάννης Ρίτσος γράφει τον Επιτάφιο και ο Μίκης Θεοδωράκης τον μελοποιεί..."